Ce sunt furnicile?

0 Shares
0
0
0

Furnicile sunt insecte sociale apartinand ordinii insectelor cunoscute sub numele de „Hymenoptera”. Acesta este acelasi ordin care contine albine si viespe. Problemele furnicilor sunt dificile pentru proprietarii de case pentru ca traiesc in comunitati mari.

Aceste furnici din casa depind unele de altele pentru supravietuirea intregii colonii. Coloniile de furnici tind sa formeze cuiburi subterane compuse din camere si tuneluri care interconecteaza. Acesta este locul in care furnicile depoziteaza mancarea, depun oua si intretin pepiniere.

Pot exista zeci de mii de furnici intr-o singura colonie. De asemenea, pot exista mai multe colonii care locuiesc in sol sau peisaj care inconjoara o proprietate. Din acest motiv, furnicile pot fi un daunator deosebit de dificil de eradicat.

Tipuri comune de furnici

Se estimeaza ca 14.000 de specii de furnici populeaza pamantul. Doar o mana de specii din regiune sunt capabile sa invadeze case si cladiri, inclusiv:

Furnica mirositoare a casei

Aceste furnici mici sunt de culoare maro inchis pana la negru si variaza intre 1/16 si 1 / 8th de un inaltime. Furnicile mirositoare de casa (cunoscute si sub denumirea de furnici de zahar ) sunt usor de identificat. Cand sunt zdrobite, ele emit un miros distinct, care este adesea descris ca mirosul de nuca.

Furnicile de pavaj

Aceste furnici mici sunt de culoare bruna pana la negru si, de obicei, lungimea de 1/8 din inch. Intrarile in cuiburile lor subterane se aseamana adesea cu movile asemanatoare unui vulcan.

De multe ori le puteti gasi intre crapaturile si fisurile pavajului si ale pavelelor. Dat fiind faptul ca parcarea unui hotel de exemplu poate fi pavata, este lesne de inteles de ce proprietarii hotelurilor se confrunta cu asemenea insecte.

De ce le am?

Toate furnicile au o sarcina principala: protejarea si ingrijirea coloniei. Aceasta inseamna ca au nevoie de hrana, umiditate si adapost. O colonie de furnici poate varia de la cateva zeci la zeci de mii.

In afara cuiburilor de furnici se afla sub gramezi de lemn, cu pavilion sau piatra de caramida si sub pietre si pietre de gradina. Furnicile din casa pot cuibura in goluri de perete, in spatele izolatiei sau in sau in jurul lemnului deja deteriorat de umiditate.

Este foarte probabil sa gasiti furnici in bucatarie sau sa va invadeze proprietatea in alta parte atunci cand se hranesc cu mancare. Furnicile care descurajeaza reprezinta doar un procent mic (de obicei 10% sau mai putin) din marimea coloniei.

Este important sa intelegem ca furnicile vor parcurge distante extrem de lungi in cautarea de hrana sau harborage. Odata ce acestea localizeaza mancarea  si vor stabili o sursa de hrana, furnicile vor produce o urma de miros (pe cale de feromoni).

Traseul cu feromoni duce spre si dinspre cuib si ofera directie pentru furnicile de urmat intre cuib si sursa de hrana. Acesta este motivul pentru care veti vedea adesea furnicile precum furnica mirositoare a casei, care se indreapta inainte si inapoi de-a lungul unei linii cu abatere mica sau deloc.

Cum scap de furnici?

Furnicile pot fi un daunator deosebit de dificil de eradicat. Acest lucru se datoreaza naturii obiceiurilor lor de hranire si dezvoltarii coloniei.

Deoarece numai un procent mic de furnici din cadrul unei colonii se hranesc activ pentru hrana, este important sa inspectam si sa localizam de unde provin furnicele.

Este posibil ca furnicile sa gaseasca distante lungi, iar cuibul sa nu poata fi situat in limitele proprietatii. Acesta este motivul pentru care este important sa apelati profesionistii 3D-Deratizare pentru o inspectie amanuntita.

Pentru rezultate optime, 3D-Deratizare recomanda serviciile de combatere a daunatorilor de ingrijire preferata. Acest plan scapa de furnici si de alte invadatoare comune cu vizite regulate de tratament.

Este un serviciu bi-lunar de combatere a daunatorilor, eficient in prevenirea infestarilor de furnici. De asemenea, este sustinut de gajul nostru pentru daunatori.

O pot face singur?

Chiar si acasa este greu sa scapati de aceste insecte, ca sa nu mai zicem ca la hotel, spatiul pe care trebuie sa il a veti in vedere este imens; asa ca este indicat sa optati pentru cele mai bune servicii de deratizare restaurante si hoteluri prestate de catre expertii de la 3D-Deratizare, care folosesc cele mai puternice solutii pentru combaterea insectelor.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste furnicile, mai ales daca detineti o afacere, si nu doriti ca aceasta sa fie pusa in pericol de existenta acestor insecte.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…