Ce trebuie sa iau in considerare inainte de a cumpara lenjerie de pat din bumbac?

0 Shares
0
0
0

Foarte multe persoane isi doresc sa petreaca noaptea intr-un pat confortabil, iar acesta este motivul pentru care investesc in cele mai scumpe lenjerii de pat. Totusi, pretul ridicat nu inseamna intotdeauna si calitate, iar cumparatorii trebuie sa ia in calcul cateva elemente inainte de a face cea mai buna achizitie.

Pentru cea mai buna experienta din timpul noptii, noi iti recomandam sa achizitionezi lenjerii de pat din bumbac. Pe piata exista mai multe tipuri de bumbac, asadar, citeste aici pentru a afla mai multe informatii despre acestea.

  1. Citeste mai intai continutul de fibre.

Bumbacul 100% este intotdeauna un accesoriu excelent, deoarece este moale si accesibil. Daca esti in cautarea bumbacului premium, cu capse extra-lungi (ELS), precum bumbacul bumbac Damasc, ai facut cea mai buna alegere. Citeste intotdeauna etichetele si achizitioneaza lenjerii de pat din bumbac doar de la producatori cunoscuti.

Pentru anumiti cumparatori, dezavantajul este ca aceste lenjerii pot avea un pret ridicat si vor trebui sa aiba incredere in cuvantul companiei care realizeaza astfel de produse; au existat cazuri in care bumbacul a fost etichetat gresit ca fiind egiptean sau satinat.

Poti opta si pentru amestecuri de bumbac / poliester. Desi tesatura poate avea un aspect oarecum sintetic, aceasta combinatie va avea un pret mult mai scazut. Anumite persoane prefera acest tip de tesatura, in defavoarea tesaturilor realizate doar din bumbac, deoarece se sifoneaza mult mai greu si se curata mai usor. Noi iti recomandam sa nu apelezi la marfa contrafacuta, chiar daca promite o calitate ridicata la un pret scazut.

  1. Numarul de fire este intotdeauna important.

Tehnicile de fabricatie pot permite realizarea de produse textile dintr-un numar mare de fire, fara a creste efectiv calitatea. Testele au demonstrat ca numarul de fire cuprins intre 300 si 500 este un numar perfect pentru a realiza produse moi si rezistente. Poti gasi lenjerii bune si cu 200 de fire, dar este posibil sa nu fie la fel de confortabile. Totusi orice produs care are peste 500 de fire nu este neaparat mai bun.

  1. Cunoaste diferenta dintre tesaturi.

In cazul bumbacului, tipurile de tesaturi sunt numeroase. Informeaza-te cu privire la tipul de tesaturi si la nevoile personale. Spre exemplu, pe timpul iernii este recomandat sa utilizezi bumbac poplin sau ranforce, care au o tesatura mai groasa si mult mai calduroasa. In timpul verii, poti folosi lenjerie din bumbac satinat, care este un tip de tesatura mult mai racoroasa comparativ cu celelalte mentionate anterior.

  1. Trebuie sa se potriveasca saltelei.

Chiar daca ai ales lenjeria perfecta, in cazul in care aceasta nu se potriveste cu dimensiunile patului, va trebui sa o returnezi. Dimensiunile standard, cum ar fi Queen sau King, nu tin intotdeauna cont si de grosimea saltelei. Daca salteaua este inalta, asigura-te ca o masori inainte de a cumpara lenjerie. De asemenea, ar trebui sa tii cont si de schimbarea dimensiunii lenjeriei in urma spalarii.

  1. Verifica intotdeauna politica de returnare.

Nu este usor sa stii daca iti va placea sa dormi pe cearsafuri dintr-un anumit tip de material pana cand nu le-ai incercat. Anumiti producatori, in special cei care au servicii de vanzari online, iti permit sa efectuezi returnari. Totusi, informeaza-te cu privire la politicile de returnare inainte de a achizitiona produsul.

 

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…