Cum iti alegi firma de gazduire web?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vrei sa aflii mai multe detalii despre ce inseamna gazduire web si care ar fi pachetul cel mai potrivit pentru tine este recomandat sa de documentezi cat mai bine in aceasta privinta. Sunt mai multe tipuri de pachete la preturi diferite, de la cele mai ieftine la cele mai scumpe, din care vei putea alege si aceasta situatie te poate baga in ceata de foarte multe ori. Este posibil sa ti se para ca cea mai ieftina solutie de gazduire este si cea mai buna insa realitatea nu este asta. In primul rand inainte de a te gandi la pachetele pe care vrei sa le alegi este bine sa determini cum ar trebui sa iti alegi firma care ofera pachetele. In acest sens sunt mai multe detalii pe care este bine sa le iei in calcul si pe care ti le detaliem mai jos pentru a te asigura ca vei colabora cu firma ta de hosting in cele mai bune conditii pentru perioade foarte lungi de timp.

Cum beneficiezi de suport in situatii extreme?

Suportul oferit de firmele de hosting este diferit. Sunt firme care au doar suport online in sensul in care tu deschizi un tichet si iti expui problema si apoi cand iti vine randul cineva te contacteaza de cele mai multe ori pe mail sau chiar printr-un alt mesaj pentru a te ajuta in solutionarea problemei. Sunt si situatii in care firma iti ofera si suport la telefon iar tu ai posibilitatea de suna si de a intra in legatura cu un operator care sa te ajute. In functie de dimensiunile firmei de hosting este posibil sa fii pus in asteptare asa cum se intampla si la cablu sau la internet de exemplu sau sa iti raspunda cineva imediat. Trebuie sa tii cont de faptul ca atunci cand suportul este exclusiv online poti astepta destul de mult pana cand cineva te baga in seama si este posibil sa fie nevoie sa scrii cu detalii care este problema eventual chiar cu print screenuri si alte elemente care sa ajute la solutionarea problemei. Tine cont de suport si intreaba acest detaliu pentru a putea alege ceea ce consideri ca iti este cel mai util.

Beneficiezi de update?

Ce se intampla in cazul in care peste cateva luni vei vrea sa iti faci un alt site sau sa il imbunatatesti pe cel pe care il ai deja? Daca treci de exemplu la o noua versiune de PHP ti se va oferi suportul necesar pentru a updata PHP-ul existent deja pe site-ul tau? Se poate face asta? Trebuie sa te pliezi pe resursele existente pe server sau ti se ofera un upgrade? Acestea sunt intrebari la care este bine sa ai un raspuns inainte de a decide sa lucrezi cu o anumita firma de hosting si gazduire web.

Ti se ofera backup?

Acest lucru conteaza. Daca nu ti se ofera backup este foarte posibil sa fie nevoie sa ti-l faci tu manual. Nu este un capat de tara, dar este bine sa stii de la bun inceput.

0 Shares
You May Also Like