In general femeile au dulapul plin de genti dama dintre care multe sunt confectionate din piele sau din piele intoarsa. De obicei avem tendinta de a investi destul de mult in aceste genti si de asemenea de a le purta obsesiv pe unele dintre ele.
In tot cazul, una din cele mai mari dorinte pe care le avem dupa ce am dat foarte mult pe o geanta, este sa o pastram in stare buna pentru cat mai mult timp, pentru a o putea purta in mai multe sezoane.
Pentru ca obiectele in general, si implicit gentile sa reziste cat mai mult acestea trebuie sa fie intretinute asa cum trebuie. Altfel, riscati ca gentile sa se degradeze, sa se pateze, sa se cojeasca sau sa se deterioreze si oricat de mult ati fi investit in ele nu le mai puteti purta pentru ca din piese statement se vor transforma in piese care sa va strice tinuta.
In momentul in care avem genti de piele este absolut normal sa stim si cum pot sa fie intretinute si nu doar cum pot sa fie purtate. E normal sa patati o geanta si acest lucru poate sa se intample oricui. Devine usor problematic in momentul in care vrem sa scoatem o pata care apare pe genti pentru ca riscam sa distrugem geanta.
Petele care apar pe genti trebuie scoase de cineva care se procepe. Este destul de bine sa va adresati si persoanelor ce se ocupa special cu asa ceva.
Pentru petele mici pe care le puteti scoate singuri putem sa va oferim si cateva sfaturi de care in mod sigur veti avea nevoie. Puteti testa de fiecare data o suprafata mai putin vizibila sau deloc vizibila din interior.
O geanta care este facuta din piele ecologica ori din alte materiale similare se poate curata cu apa si sapun. Atunci cand curatati o geanta de piele naturala noi va recomandam sa va amintiti ca ele sunt facute din pielea unei creaturi care a fost vie odata si prin urmare pielea trebuie sa poata respira.
Daca o sufocati cu anumite solutii de curatare nepotrivite sau permiteti petelor sa se poata usca sau sa se intareasca, si pielea poate sa se usuce, poate sa crape sau sa se decoloreze. Nu folositi produse sintetice ori produse facute din petrol ca sa curatati geanta.
Folositi carpe moi si cat mai putin aspre, pentru ca cele abrazive pot lasa urme pe geanta de piele. Este mai simplu sa scoateti petele de pe o geanta de piele care a fost curatata si intretinuta in mod periodic decat de pe una care a fost abandonata foarte mult timp.
Manerul sau zonele care sunt atinse se pateaza sau se incarca cu grasime care va atrage praf. Noi va recomandam sa le curatati in mod periodic cu o carpa inmuiata in apa.
Sunt si unele solutii speciale pentru a intretine si curata pielea si pot sa fie gasite de obicei in magazinele care vand si articole din piele. Va recomandam sa nu pulverizati solutii sau apa pe piele.