Cum sa alegeti un scaun de birou ergonomic

0 Shares
0
0
0

In mod evident, multe persoane isi doresc sa lucreze intr-un birou, insa trebuie sa stiti ca a sta toata ziua asezat pe un scaun de birou nu este un lucru placut, daca scaunul nu este unul confortabil.

Ganditi-va ca o persoana care lucreaza la birou, petrece in fiecare zi 8 ore pe scaun, si 40 de ore pe saptamana. Facand niste calcule simple, cei care muncesc la birou, petrec in jur de 1900 de ore pe scaunul de birou in fiecare an.

In aceste conditii, este firesc ca persoanele care au nevoie de un scaun de birou, sa tina cont de urmatoarele detalii, pentru a face alegerea corecta. Daca va aflati si dvs. in aceasta situatie, este cu atat mai important sa cititi pana la final.

Cautarea unui scaun de birou ergonomic poate fi putin coplesitoare la inceput, mai ales daca nu stiti ce cautati. De fapt, exista o multime de considerente care trebuie luate in considerare in decizia dvs. Lipsa unei singure caracteristici importante a noului dumneavoastra scaun va poate costa sanatatea.

Alegerea unui scaun de birou nu trebuie sa fie coplesitoare si stresanta. De fapt, ar trebui sa fie un eveniment care sa va aduca o mare bucurie pentru ca veti fi in sfarsit confortabil stand la biroul dvs. toata ziua. Uitati-va la aceste sfaturi pentru alegerea celui mai bun scaun de birou ergonomic:

Inaltime

Majoritatea scaunelor de birou standard au o inaltime a scaunului de 16-21 inci. Scaunul dvs. trebuie sa fie reglabil in functie de inaltimea proprie si mai exact de lungimea picioarelor. Orice persoana intre 5 ‘si 6’4 “inaltime ar trebui sa stea confortabil cu o inaltime a scaunului de 15-22 inci.

Inaltimea corespunzatoare a scaunului va va asigura ca va mentineti picioarele pe pamant. Genunchii trebuie sa fie indoiti la un unghi de nouazeci de grade atunci cand stati normal.

Material

Materialul scaunului de birou va face o mare diferenta in confort. Pielea si vinilul sunt mai usor de curatat, dar tesaturile sau plasele respira mai usor.

Restul scaunului dvs. poate fi fabricat atat din metale, cat si din materiale plastice. Ar trebui sa cautati ca scaunul sa aiba cinci „spite”, adica baza scaunului. Majoritatea scaunelor de birou standard vin cu roti pentru o manevrabilitate usoara la birou.

Perna scaunului

Amintiti-va ca veti sta pe scaunul dvs. o buna parte a zilei. Deci, trebuie sa va asigurati ca perna scaunului este potrivita. Spuma de calitate scazuta nu va dura mult timp.

Ar trebui sa va puteti aseza confortabil pe scaunul dvs. cel putin o ora cu o perna buna pentru scaun. Este important sa retineti ca un scaun fara captuseala adecvata poate provoca alinieri gresite in spate si solduri.

Adancimea scaunului

Una dintre cele mai importante caracteristici, dar adesea trecute cu vederea, ale unui scaun de birou bun implica adancimea scaunului. Daca scaunul este prea lung, este posibil sa fiti inclinat inainte. Acest lucru poate avea efecte negative asupra spatelui inferior.

Daca scaunul este prea scurt, picioarele nu vor avea sprijin corespunzator care poate provoca incordare.

O regula buna pentru masurarea adancimii este sa asezati doua pana la patru degete intre genunchi si marginea scaunului. Daca va puteti incadra degetele in acest spatiu, aceasta este o adancime buna a scaunului.

Reglaje

Mai ales daca mai multe persoane vor folosi scaunul de birou, trebuie sa va asigurati ca toate elementele scaunului sunt reglabile. Aceasta include cotierele, scaunele si suporturile pentru spate.

Un scaun fara ajustari nu este deloc ergonomic. Cautati scaune care au optiuni multiple de ajustare pentru a asigura confortabilitatea constanta.

Inclinarea

Ar trebui sa cautati un scaun care sa aiba mai multe setari inclinate cu un mecanism de blocare.

Cotiere

Cotierele ofera sprijin in timpul lucrului si al odihnei. Bratele trebuie sa se sprijine confortabil pe cotiere, astfel incat antebratele sa fie paralele cu podeaua atunci cand tastati sau utilizati mouse-ul. Umerii trebuie sa fie relaxati. Din nou, cotierele tale trebuie sa fie reglabile, astfel incat sa gasiti inaltimea potrivita pentru corpul dvs.

Dupa ce veti lua in considerare toate cele discutate in randurile anterioare, cel mai probabil va veti indrepta atentia spre un scaun directorial recliner SIB 78891.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…