Cum sa alegi o rochie eleganta?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand primim invitatia de a merge la un anumit eveniment special ce precizeaza si un cod vestimentar obligatoriu, apare imediat intrebarea ”Eu cu ce ma imbrac?”. Desigur, aceasta este una justificata. Dar daca cerinta vestimentara pentru femei este reprezentata de o rochie eleganta, raspunsul s-ar putea sa fie mai simplu decat ai fi crezut.

Rochia eleganta reprezinta una dintre cele mai flexibile coduri vestimentare existente, intrucat poti alege singura lungimea si alte elemente, in functie de mai multe detalii.

Cum sa alegi rochia eleganta in functie de locatie?

Din moment ce exista atatea optiuni cand vine vorba de alegerea unei rochii elegante, ar trebui sa restrangem lista de optiuni in functie de anumiti factori. Unul dintre acei factori este locatia evenimentului la care ai fost invitata.

Daca acesta are loc afara, vei vrea sa iei in considerare vremea si anotimpul in care te afli. Astfel, o rochie lunga si o jacheta vor fi mult mai potrivite pentru un eveniment ce are loc pe timp de vreme rece, in detrimentul unei rochii fara bretele, de lungime medie.

In schimb, daca mergeti la o petrecere la piscina, sau, de ce nu, la plaja, ar trebui sa evitati rochiile lungi, intrucat acestea se vor tari pe jos si se vor murdari.

Cum sa alegi rochia eleganta in functie de momentul zilei?

Daca evenimentul este in timpul zilei, culorile deschise sunt o alegere corecta, de luat in calcul. Pentru un eveniment ce are loc seara, vei vrea sa te rezumi la o paleta de culori mai inchise pentru rochiile pentru care optezi, desi le poti accesoriza cu tot felul de bijuterii si margele.

In mod traditional, barbatii poarta costume inchise la culoare la evenimentele ce au loc dupa ora 18, deci este recomandat sa porti aceleasi tonuri, pentru a te potrivi cu restul invitatilor sau cu partenerul.

Ia in considerare cine va veni!

Cand iti selectezi rochia pentru un eveniment cu cod vestimentar elegant, ia in calcul cine va mai veni. Desigur, ce ai purta alaturi de prietenele tale e mai mult ca sigur diferit de ceea ce ai purta cand mergi sa intalnesti familia sefului tau.

Daca nu vrei sa te complici prea mult si nici nu esti sigura ce sa porti, o rochie inchisa la culoare, de lungime medie este tot timpul potrivita si eleganta. Asorteaza-i bijuterii sau niste pantofi indrazneti pentru a adauga putina personalitate si vei fi pregatita pentru orice eveniment cu dress code elegant.

in concluzie, alegerea unei rochii elegante nu este pe atat de dificila pe cat ar parea initial. Trebuie doar sa luam in calcul detaliile evenimentului la care mergem si sa luam o decizie pe baza lor. in plus, putem tot timpul sa ne bazam pe clasica rochie neagra, accesorizata si asortata subtil cu alte elemente de imbracaminte.

 

0 Shares
You May Also Like
Istoria rochiilor

BlogIstoria rochiilor

O rochie este o piesa de imbracaminte purtata in mod traditional de femei sau fete, fiind alcatuita dintr-o…