Cum sa-ti duci la bun sfarsit proiectele si sa te pastrezi motivat?

0 Shares
0
0
0

Ai in minte o multime de proiecte pe care ai vrea sa le poti realiza? Este foarte imbucurator sa realizezi un proiect, sa-l duci pana la capat. Dar nu intotdeauna se intampla asa. Pe parcurs, unii oameni isi vor pierde motivatia si vor esua. Acest lucru se intampla tuturor, cel putin o data in viata.

Doresti sa eviti acest abandon? Te intrebi de unde sa incepi sau cum sa ai o motivatie constanta pentru a realiza ceea ce iti doresti cu adevarat? Iti vom explica totul in acest articol.

Pentru a ramane motivat, alege obiectivul principal pe care vrei sa il indeplinesti pe parcursul unu an

Ca sa nu iti slabeasca motivatia, iti prezentam cateva strategii pe care sa le aplici zilnic. Aceste strategii iti vor permite sa realizezi o multitudine de noi activitati creative in viata ta.

  • Sa incepem cu acest prim pas:

Alege din lista proiectelor tale pe cel mai important pentru tine. Stii, cel pe care ti-ai dori sa-l vezi implinit, acest proiect care te sperie, dar iti face inima sa bata mai tare de entuziasm.

Fa asta acum, in timp ce citesti: ia o hartie si un pix.

Rezuma acest proiect intr-un singur cuvant si fa din el tema principala a anului tau.  Aceasta tema este atat de importanta pentru tine incat ii dedici timp in fiecare zi, indiferent de ce se intampla in ziua respectiva. De exemplu, tema anului tau ar putea fi ,,Corpul”.

Pune-ti intrebarea: “Ce mi-ar placea sa pun in aplicare anul acesta pentru a avea grija de corpul meu?” Plimba-te, bea mai multa apa, creeaza-ti o dieta echilibrata, fa-ti un masaj, ai grija de pielea ta, etc. Tema aleasa ar trebui sa fie una puternica si importanta pentru tine.

Ai propria ta poveste cu motivatie

Fiecare dintre noi are propria istorie de succese si esecuri.

Ai avut experiente mai mult sau mai putin fericite, mai mult sau mai putin usoare, fixandu-ti obiective mai mult sau mai putin grele. Ai reusit sa treci cu bine peste anumite probleme, singur sau facand consiliere psihologica in orasul Cluj sau in alt oras.

Motivatia este legata de faptul ca cineva se vede intr-o pozitie de victorie sau esec.

Pentru unii oameni, va fi mai usor sa-ti oferi un obiectiv rezonabil si scurt pentru a-l putea valida. Pentru altii, un proiect prea ambitios va fi prea greu si dintr-o data, se vor trezi demotivati peste luni sau ani si se vor lasa.

Ce functioneaza in general pentru tine?

Este foarte important sa iti pui aceasta intrebare. Daca esti o persoana care renunta foarte repede, este mai bine sa-ti stabilesti un obiectiv rezonabil si scurt  pentru a valida ca esti capabil sa faci asta.

Odata ce ai validat ambitiosul si scurtul, vei putea face ceva rezonabil si lung, apoi ambitios si lung. Cea mai grea parte, ati inteles, este obiectivul ambitios si lung.

Cum ramai concentrat pe obiectivul tau?

Cand ai gasit un obiectiv care este important pentru tine, concentreaza-te pe deplin asupra lui.

Motivatia este cea care iti va permite sa ramai concentrat asupra obiectivului tau, chiar daca uneori ai mai putina energie. Motivatia te va asigura ca atunci cand exista impedimente care vin din exterior, vei putea ramane concentrat.

Retine ca poti face oricand un pas, indiferent unde te afli. Vezi fiecare pas ca fiind o motivatie pentru a-ti indeplini obiectivul. Daca esti pierdut si nu stii sigur ce sa faci, opreste-te si intreaba-te:  “Ce pasi pot face acum care ma duc mai aproape de obiectivul meu? Care era tema acestui an?”

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…