Seo tehnic- ce este ?

0 Shares
0
0
0

SEO tehnic este procesul de optimizare a aspectelor tehnice ale site-ului tau pentru a te asigura ca acesta indeplineste criteriile algoritmului unui motor de cautare. Aceasta include optimizarea vitezei, compatibilitatea mobila si arhitectura paginii.

Optimizarea SEO tehnica va ghida un motor de cautare precum Google pentru a detecta si indexa cu usurinta paginile tale. Astfel, vei recompensa un site web cu SEO tehnic bine optimizat, cu o pozitie mai inalta in rezultatele cautarii.

SEO tehnic nu numai ca va ajuta sa va imbunatatiti clasamentul motorului de cautare, dar influenteaza si experienta utilizatorului. Utilizatorii si cautatorii prefera un site bine structurat, cu timp de incarcare rapid si securitate ridicata, care sunt toti factori esentiali ai SEO tehnic.

Exista mai multe aspecte ale SEO tehnic de care ar trebui sa tii cont atunci cand iti optimizezi site-ul:

  • Viteza de incarcare a paginii. Un site web cu pagini care dureaza prea mult timp pentru a se incarca va avea o rata de respingere mai mare si clasamente web mai proaste. Masuri precum memorarea in cache, compresia imaginilor si reducerea redirectionarilor de pagini sunt cateva dintre modalitatile eficiente de optimizare a vitezei. In plus, puteti utiliza instrumente precum GTmetrixsi PageSpeed Insights pentru a sti ce componente ar trebui sa optimizati.
  • Date structurate. Se refera la etichetele pe care le puteti adauga la codul HTML pentru a ajuta un motor de cautare sa va identifice mai bine continutul. Adaugarea de date structurate va imbunatati fragmentele paginii in rezultatele cautarii. De exemplu, puteti adauga evaluari sau recenzii impreuna cu meta descriere pentru a face pagina mai captivanta. Acest lucru poate atrage mai mult trafic si poate imbunatati rata de clic a site-ului dvs.
  • Link-uri interne. Este procesul de includere a hyperlink-urilor care indica spre alte pagini ale aceluiasi site web. Prin plasarea de link-uri interne, crawlere motor de cautare vor gasi si indexa mai multe pagini de pe site-ul dumneavoastra. Atunci cand sunt implementate corect, linkurile interne pot, de asemenea, sa imbunatateasca autoritatea paginii, sa imbunatateasca experienta de navigare si sa creasca timpul de inhumare al paginii.
  • Sitemap-uri XML. Pur si simplu, o harta de site XML este o colectie de adrese URL ale paginilor dvs. Acesta serveste ca o foaie de parcurs si permite crawlerelor sa ajunga mai rapid la paginile importante ale site-ului dvs. Yoast SEO plug-in ofera o modalitate usoara de a construi un sitemap XML pentru site-uri WordPress. Puteti utiliza, de asemenea, generatoare gratuite, cum ar fi InSpyder sau Screaming Frog.
  • Pagini mobile accelerate (AMP).Acest cadru web genereaza pagini usoare care optimizeaza timpul de incarcare pentru utilizatorii de dispozitive mobile. Prin activarea AMP, Google va va livra paginile web printr-o memorie cache desemnata, permitand paginii sa se incarce mai rapid, daca nu intr-o clipa. In plus, Google prioritizeaza site-urile cu AMP, facand din acest cadru un tiebreaker intre site-uri de inalta calitate.
  • Certificat SSL. Un site web cu un certificat SSL va activa HTTPS la adresa URL. Acest lucru indica faptul ca toate informatiile transferate intre un site web si utilizatorii sai sunt securizate si criptate. Deoarece Google foloseste HTTPS ca unul dintre factorii sai de pozitionare web, activarea acestuia face ca site-ul sa ajunga la pozitii mai bune in cautari. Daca planul de gazduire vine cu un certificat SSL, asigurati-va ca il activati. Aici, poti afla mai multe despre Optimizare SEO site.

SEO local

SEO local este o practica de imbunatatire a vizibilitatii afacerilor locale in rezultatele cautarii. Acesta ofera o expunere mai mare si permite intreprinderilor sa-si promoveze marcile, produsele si serviciile in comunitatile locale.

Atunci cand oamenii cauta “medici din apropiere” sau “magazine de animale de companie din apropiere”, motoarele de cautare isi identifica locatiile prin adresele IP si prezinta rezultate relevante in consecinta. Pentru a obtine un loc in motoarele de cautare la nivel local, aveti nevoie sa optimizezi SEO locale.

In acest tip de cautare, Google prezinta o harta urmata de trei rezultate organice. De exemplu, atunci cand utilizatorii cauta “restaurante in Bucuresti”, SERP va prezenta mai intai trei companii locale, impreuna cu un fragment din locatiile lor pe Google Maps.

Daca vreti ca afacerea dv sa apara in aceste pozitii, este necesati sa fiti atenti la diferitele aspecte ale SEO-ului local:

  • Profilul Compania mea pe Google (GMB). Harta care apare in primele rezultate ale cautarii locale Google provine din profilurile GMB. Mai intai trebuie sa creati un cont. Asigurati-va ca completati date exacte si complete, cum ar fi numele, adresa si numarul de telefon, deoarece aceste informatii vor servi drept factor de pozitionare web. In plus, Google clasifica, de asemenea, un profil GMB in functie de distanta, importanta si relevanta sa pentru o cautare.
  • Locale de cercetare de cuvinte cheie. Daca este facut corect, inclusiv cuvintele cheie locale de pe paginile dumneavoastra pot stimula clasamentele in SERPs. Faceti o lista de cuvinte cheie care descriu produsele sau serviciile dvs., apoi adaugati modificatori bazati pe locatie. Un instrument SEO precum Ahrefs va poate ajuta sa identificati performanta cuvintelor cheie pe baza volumului de cautare si a dificultatii lor.
0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…