Cum scapam de apa din pivnite?

0 Shares
0
0
0

pompe ape pluvialeApa care se aduna cu recurenta în spatiile casei noastre aflate în contact permanent cu solul pot avea multiple cauze de aparitie de-a lungul timpului. Cea mai frecventa însa dintre acestea o reprezinta infiltrarea apei pluviale în structura de beton si zidarie si mai apoi stocarea ei in interiorul incinte.

Apa pluviala reprezinta de fapt cantitatea de apa provenita din precipitatii, pe care o poti îndeparta destul de usor folosind spre exemplu pompe pluviale sau pompe submersibile.

Fireste, utilizarea unor pompe ape pluviale este cea mai simpla solutie si cea mai la îndemana de asemenea, însa atunci cand constatam ca avem de-a face cu infiltrarea apei în structura casei noastre lucrurile trebuie privite cu o mult mai mare atentie.

[adsenseyu1]

Este foarte important sa stim cum putem preveni aparitia acestui fenomen, chiar daca avem la îndemana si mijloacele pentru îndepartarea apei. Acestea se pot dovedi a fi ineficiente în anumite cazuri, drept pentru care ne-ar putea fi mult mai utile aceste pompe de evacuare a apelor uzate.

Apele pluviale se pot strange în incinta unui subsol sau demisol în prima faza din cauza absentei unor trotuare perimetrale de protectie. Acestea sunt prevazute în cadrul proiectului cu anumite dimensiuni, astfel încat sa poata fi asigurata scurgerea apelor provenite din ploi la o distanta cat mai mare de fundatia sau radierul casei noastre. Fara aceste trotuare, perimetrul casei noastre este expus în permanenta unor infiltratii puternice, cauzate uneori de cumulul ape pluviale- panza freatica ridicata.

Un alt mod prin care poti avea grija sa nu fii afectat de influenta apelor pluviale este acela prin care apa stransa pe acoperisuri este colectata printr-un sistem performant de jgheaburi si burlane. Acestea însa trebuie dimensionate de o asa maniera astfel încat ele sa poata prelua atat debite mici de apa, dar si pe cele mari, intalnite îndeosebi în cazul ploilor repezite de vara, al caror volum este foarte amplu raportat la o perioada mare de timp.

[adsenseyu1]

Pe acelasi sistem, jgheaburile si burlanele trebuie sa permita evacuarea apei cat mai departe de casa, eventual în guri de scurgere sau canalizari special destinate acestui lucru.

Desi în anumite cazuri deja sunt utilizate aceste elemente constructive, influenta apei tot mai poate fi resimtita. În acele cazuri, în scopul aplicarii unei hidroizolatii, fie pe parte negativa, fie pe parte pozitiva, pot fi utilizate anumite pompe ape pluviale care sa evacueze apa în exces adunata în incinta.

În acest sens, va trebui sa cauti în magazinele de profil precum www.shop-einstal.ro acele pompe ape puviale care sa satisfaca cerintele de debit si performanta de care are nevoie casa ta. Gama de astfel de pompe ape pluviale gasite pe acest site este una dintre cele mai bune de pe piata de profil, iar pretul este în mod clar menit sa îsi atraga clientii si nicidecum sa ii sperie.

Sezonul ploilor pare sa îsi fi intrat în drepturi pe deplin. Daca pana acum nu ai gasit timpul necesar efectuarii reparatiilor aferente casei tale, macar doteaza-te cu cele mai bune echipamente de eliminare a apei în exces din interiorul sau exteriorul casei tale.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…