Cum se curata mocheta

0 Shares
0
0
0

Mochetele sunt in clipa de fata probabil cele mai folosite tipuri de covoare, iar din acest motiv este foarte important sa stii cum cureti mocheta atunci cand aceasta se murdareste.

Mochetele sunt foarte rezistente, iar cele mai multe mochete sunt special create pentru a putea fi folosite o perioada indelungata timp, chiar si in cazul in care sunt folosite in zone cu trafic intens, iar aici amintim holul, bucataria, sau.

Riscurile ca mochetele sa se murdareasca sau sa se pateze cu suc, vin, uleiuri sau alte substante sunt mari asa ca trebuie sa stii cum se curata o mocheta, sau poti opta pentru serviciile unei firme care presteaza servicii de spalare si curatare mochete.

De exemplu, in cazul unor accidente domestice, indiferent de lichidul sau de produsul pe care l-ai scapat pe mocheta, daca aceasta se murdareste, cel mai important este sa actionezi imediat ce apare pata.

In acest caz, ai nevoie de un servetel foarte puternic sau chiar de o laveta care sa absoarba cat mai mult din lichidul scapat pe mocheta.

Este important sa folosesti servetele de hartie si sa tamponezi zona in mai multe randuri, cu servetele noi de fiecare data. Este important sa tamponezi locul, nu sa il freci. Trebuie sa apesi cu multa putere peste pata.

Al doilea pas important pe care il ai de facut este sa torni apa minerala acidlata peste pata, iar apoi sa absorbi apa cu un servetel.

Daca de exemplu mocheta se pateaza cu pete grase, aceasta poate fi curatata chiar si cu un gel de dus sa cu detergent de vase. Poti sa prepari o solutie alcatuita din apa gazoasa cu degergent, iar apoi sa incerci sa cureti mocheta.

Ei bine, in cazul fericit in care nu se intampla vreun eveniment iar mocheta nu se pateaza, ci este doar prafuita, atunci trebuie sa folosesti aspiratorul pentru a elimina urmele de praf, insa nu trebuie sa atingi direct suprafata ca sa nu imprastii mizeria.

Daca pe mocheta este noroi, trebuie sa astepti ca acesta sa se usuce, iar apoi pot i sa folosesti aspiratorul pentru a face curat.

In cazul in care vrei sa cureti mocheta de pete rezistente si vechi, ar fi indicat sa o aspiri cat mai mult, iar apoi sa o freci cu o solutie concentrata de apa si sampon sau detergent de vase.

Asadar, in functie de pata sau de mizeria de pe mocheta, poti gasi fel si fel de solutii pentru a o curata acasa, pe cont propriu.

In cazul in care insa fie nu iti permite timpul, fie ai incercat deja de mai multe ori sa cureti mocheta insa rezultatul final nu este cel dorit, atunci ai nevoie sa apelezi la ajutorul specialistilor.

Acestia dispun de echipamente speciale si folosesc cele mai bune solutii si substante care pot curata perfect mochetele si covoarele, asa ca rezultatele curatarii mochetei vor fi pe masura.

Pana la urma insa nu conteaza ce metoda alegi, ci conteaza ca mocheta din locuinta ta sa fie curata tot timpul.

 

0 Shares
You May Also Like