CUM SE MONTEAZA TIGLA METALICA DECRA CU PIATRA NATURALA

0 Shares
0
0
0

Tigla metalica Decra cu acoperire de piatra naturala, este preferata arhitectilor din Europa de vest, pentru forma deosebita care împaca peferintele diferite ale clientilor si înclinatia acestora catre formele traditionale de învelitori. Greutatea redusa si usurinta montajului fac din acest tip de tigla metalica preferata montatorilor.
Respectând tehnologia si cronologia montajului executarea unei învelitori pe orice tip de acoperis nu mai reprezinta o problema.
Montarea invelitorilor din tigla metalica Decra cu acoperire de piatra naturala are urmatoarea tehnologie de montaj:

  1. începe cu pregatirea suprafetei sarpantelor pentru montaj, constând în verificarea planeitatii apelor, coamelor si doliilor, curatirea suprafetelor de resturi de la debitarea dulgheriei, verificarea suprafetelor sa nu aiba cuie iesite care pot perfora folia anticondens.
  2. Montarea foliei anticondens, începând din partea de jos de la streasina catre coama, cu atentie în zona coamelor si doliilor unde trebuie urmarit sensul de curgere a apei. Se lasa pe toate laturile date 10 cm în plus.
  3. Se monteaza riglele verticale (2,5×5 cm) dupa care se monteaza riglele orizontale (4×5 cm). La dolii si coame oblice se vor folosi rigle de 2,5×5 cm.
  4. Ansamblul de rigle orizontale si verticale si folia anticondens au o importanta deosebita în montajul învelitorii deoarece reprezinta în primul rând suportul pe care se monteaza învelitoarea si totodata asigura ventilarea pe sub modulele de tigle metalica.
  5. Montajul doliilor acolo unde este cazul se face de jos în sus cu suprapunere 10 cm peste dolia de dedesupt. La final se verifica zona de suprapunere si prindere, falturile si riglele de dolie, deoarece dupa montarea moduleor devine lucrare ascunsa.
  6. Montarea drenajului se începe cu montarea cârligelor tinând cont de panta catre puctele de scurgere, se monteaza jgheaburile si aceesoriile, iar la finalizarea montajului se verifica panta de scurgere si proba de etanseitate cu apa.
  7. Se monteaza sortul de streasina.
  8. Montarea modulelor de tigle metalica cu acoperire de piatra naturala  Decra se începe de sus în jos , de la al doilea rând de rigle, pornind dintr-o parte iar rândurile urmatoare vor fi întrepatrunse ca la zidarie. La capete pe laterale modulele vor fi faltuite pe rigla de capat. La dolii si la lucarne se vor lua masuri pentru completarea cu module taiate la dimensiunea necesara plus înaltimea faltului avându-se grija de aspectul si coliniaritatera pe toata lungimea doliilor. Dupa finalizarea montarii modulelor cu completarile necesare la capete , se vor monta celelalte aceesorii cum sunt paziile, coamele,coamele oblice, etc.
  9. Fixarea modulelor si a accesoriilor se face cu cuie speciale Decra, si nu este permisa folosirea altor cuie.
  10. Avantajul acestui tip de tigla metalica este ca putem monta mai multe rânduri de sus în jos si dupa aceea le fixam cu cuie lasând mereu partea de jos nemontata pentru a putea sa o ridicam si sa montam urmatorul rând de module.
  11. Se verifica pe toata învelitoarea fixarea cu cuie si se fac retusurile cu chit retus acolo unde este cazul.
  12. Daca este posibil se face montarea burlanelor, daca nu se monteaza la fiecare racord jgheab-burlan un cot îndreptat catre exterior pentru a nu curge apa pe peretii laterali, iar dupa finalizarea lucrarilor de termoizolatie exterioara si aplicare a decorativei se monteaza si burlanele
  13. Dupa montarea burlanelor se fac verificari functionale (vezi proba cu apa de pe casa). Se fac deasemenea înaintea semnarii procesului verbal de receptie a montajului, verificari de detalii si închideri speciale cum ar fi la cosuri, ferestre de mansarda, pereti verticali la lucarne, panouri solare, prinderi si strapungeri petru conducte.

Un montaj care respecta toate aceste faze, duce la acordarea unei garantii de buna executie de 10 ani pentru tigla metalica cu acoperire de piatra naturala Decra.
Pentru produsul Decra si accesorii se acorda o garantie de 40 ani.
Durata de viata a unei învelitori Decra este de doua generatii (cca 120 ani).
Acest tip de învelitoare nu necesita operatiuni de întretinere, doar jgheaburile se vor curata de frunze, când este cazul.

0 Shares
You May Also Like

BlogCe este vopseaua alchidica?

Cel mai de baza tip de vopsea pe care il intalniesti este cel din latex. Uneori poti intalni…