Cum se pot face tranzactiile bitcoin?

0 Shares
0
0
0

Bitcoin, este un sistem de plata electronica descentralizat si o moneda digitala opensource care a fost creata in anul 2009 de Satoshi Nakamoto. Bitcoin a fost creat avand scopul de a asigura protectia investitiilor si finantarea libera a afacerilor, fara a face apel la institutiile financiare si in afara oricarei constrangeri si reglementari.

In clipa de fata, foarte multe persoane din intreaga lume isi indreapta atentia spre bitcoin, iar foarte multe dintre acestea isi doresc sa afle cele mai recente noutati tranzactii bitcoin . Tocmai din acest motiv, in urmatoarele randuri vom vedea cum se utilizeaza un schimb de criptomonede.

Cumpararea criptomonedei cu moneda fiat

Pentru exemplul nostru, sa presupunem ca aveti 500 USD pe care doriti sa-l utilizati pentru a cumpara Bitcoin.

  1. Comparati schimburile de criptomonede pentru a gasi unul care va ofera un serviciu potrivit.
  2. Inregistrati-va pentru un cont de pe platforma, inclusiv furnizarea oricaror date personale si dovada de identificare necesara.
  3. Parcurgeti drumul catre ecranul „Cumparati”.
  4. Selectati Bitcoin drept criptocurrency pe care doriti sa il cumparati.
  5. Selectati moneda dvs. de plata, care in acest caz este USD, si specificati suma pe care doriti sa o cheltuiti ca 500 USD.
  6. Selectati metoda dvs. de plata, cum ar fi plata cu cardul de credit sau transferul bancar.
  7. Introduceti detaliile de plata, cum ar fi contul si numarul de rutare daca trimiteti un transfer bancar sau numarul cardului dvs. si CVV daca platiti cu cardul de debit.
  8. Examinati detaliile complete ale tranzactiei dvs., inclusiv taxele care se vor aplica si suma de BTC achizitionata.
  9. Daca doriti sa continuati, faceti clic pe „Cumparati BTC”.
  10. Dupa ce tranzactia a fost procesata, BTC va fi depus in portofelul de schimb. Cu toate acestea, retineti ca unii brokeri va vor trimite automat BTC-ul achizitionat la o adresa de portofel extern desemnata de dvs.

Cumpararea criptomonedei cu o alta moneda digitala

In acest scenariu, sa presupunem ca aveti 1 BTC pe care doriti sa-l schimbati pentru ETH. Iata ce trebuie sa faceti daca tranzactionati pe un schimb de cripta centralizat:

  1. Comparati platformele de tranzactionare cryptocurrency pentru a gasi unul care va ofera un serviciu potrivit.
  2. Inregistrati-va pentru un cont de pe platforma, inclusiv furnizarea oricaror date personale si dovada de identificare necesara.
  3. Conectati-va la contul dvs. si gasiti portofelul BTC pentru contul dvs.
  4. Utilizati aceasta adresa pentru a transfera 1 BTC pe care doriti sa il tranzactionati dintr-un portofel extern.
  5. Accesati pagina „Schimb” sau „Tranzactionare”.
  6. Cautati perechea de monede pe care doriti sa o tranzactionati, care in acest caz este BTC / ETH.
  7. In campul „Cumpara”, alegeti tipul de comanda pe care doriti sa o plasati, cum ar fi o comanda de piata sau o comanda limita.
  8. Introduceti detaliile tranzactiei dvs., cum ar fi suma de BTC pe care doriti sa o cheltuiti. Daca plasati o comanda limita, va trebui sa specificati pretul dorit pentru ETH.
  9. Faceti un moment pentru a examina tranzactia dvs., inclusiv verificarea cursului de schimb si a taxelor care se aplica.
  10. Faceti clic pe „Cumparati ETH”.
  11. Dupa ce tranzactia a fost procesata, ETH-ul achizitionat va fi depus in portofelul de schimb.

Cu toate acestea, daca utilizati un schimb de cripta descentralizat , procesul este putin diferit. De obicei, vi se va cere sa va conectati portofelul la contul dvs., dar veti putea apoi sa tranzactionati direct de la portofel la portofel, fara a fi necesara depunerea de fonduri pe schimb.

Vanzarea cryptocurrency si retragerea fondurilor

Daca doriti sa vindeti criptomoneda pe un schimb – sa spunem Bitcoin pentru scopurile acestui exemplu – va trebui sa urmati acesti pasi:

  1. Conectati-va la contul dvs. si gasiti portofelul BTC.
  2. Utilizati aceasta adresa pentru a transfera BTC pe care doriti sa il tranzactionati dintr-un portofel extern.
  3. Accesati pagina „Schimb” sau „Tranzactionare”.
  4. Cautati perechea de monede pe care doriti sa o tranzactionati, de exemplu, BTC / USD sau BTC / ETH.
  5. In campul „Vindeti”, introduceti detaliile tranzactiei. In functie de platforma pe care o utilizati, este posibil sa puteti vinde la pretul pietei sau sa plasati o comanda limita.
  6. Faceti un moment pentru a examina tranzactia dvs., inclusiv verificarea cursului de schimb si a taxelor care se aplica.
  7. Faceti clic pe „Vand BTC”.
  8. Dupa ce tranzactia a fost procesata, moneda achizitionata va fi depusa in portofelul de schimb.

Acum este momentul sa retrageti aceste fonduri din contul dvs. de schimb, dar procesul exact pe care trebuie sa il urmati depinde de faptul ca ati cumparat cripto sau moneda fiat:

  • Daca ati cumparat moneda fiat, cautati optiunea „Retrage USD” din tabloul de bord al contului. Selectati metoda de plata dorita, de exemplu, transfer bancar sau tranzactie PayPal si introduceti toate detaliile necesare ale contului, astfel incat plata dvs. sa poata fi procesata.
  • Daca ati achizitionat o alta moneda criptografica, va trebui sa configurati mai intai un portofel securizat in care va puteti depozita monedele. Copiati adresa acestui portofel, conectati-va in contul de schimb si selectati moneda pe care doriti sa o transferati. Nu uitati sa verificati daca trimiteti fondurile in portofelul corect inainte de a trimite tranzactia.

Cum sa platiti pentru criptomoneda

Va trebui sa depuneti fonduri pe schimbul de criptomonede. Schimburile accepta tot felul de metode de depunere, inclusiv urmatoarele:

  • Carduri de credit si debit;
  • PayPal, Neteller, Skrill si alte servicii de plata online;
  • Depozite in numerar;
  • Transferuri bancare;
  • Plati POLi;
  • Carduri preplatite;
  • Transferuri de criptocurrency;
  • PayID;
  • Transferuri prin cablu.

Cu toate acestea, tipurile de plata acceptate vor varia intre schimburi, deci merita sa va asigurati ca metoda de plata preferata este acceptata inainte de inregistrare.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…