Detalii de care trebuie sa tii cont cand cumperi un flex

0 Shares
0
0
0

Una dintre cele mai cunoscute si totodata una dintre cele mai des utilizate scule electrice profesionale este fara doar si poate flexul, care mai este cunoscut de catre specialisti si sub denumirea de polizor unghiular.

In momentul in care vine vorba despre polizoare unghiulare, oamenii cu siguranta cunosc faptul ca acestea sunt folosite de cele mai multe ori pentru a taia tot felul de suprafete, insa aceste unelte pot sa fie folosite si pentru a slefui anumite suprafete.

Cei care au de gand sa cumpere un flex, trebuie sa stie ca acesta poate sa fie folosit in cadrul mai multor operatiuni, insa pentru ca flexul sa poata fi folosit in cele mai bune conditii si pentru a oferi cel mai bun randament, trebuiesc utilizate discurile potrivite fiecarei operatiuni.

Persoanele care au de gand sa isi cumpere o asemenea scula electrica profesionala, pot sa isi indrepte atentia spre un flex cu fir, sau pot sa isi aleaga un flex fara fir. Ce este important de amintit aici, este faptul ca fiecare tip de flex vine cu o serie importanta de avantaje, dar si cu o serie importanta de dezavantaje.

Cei care lucreaza in zone cu spatii mici si inguste, cu siguranta sunt incomodati de firul flexului, asa ca isi vor alege de fiecare data cand va fi nevoie, un flex fara fir.

Cei care insa lucreaza in spatii deschise sau chiar si in spatii inchise insa pot manevra orice tip de flex, cu siguranta isi vor indrepta atentia spre un flex cu fir.

Referitor la cele doua tipuri de flexuri este important de mentionat faptul ca de regula sunt preferate cele cu fir, dat fiind faptul ca au o putere mai mare, iar astfel randamentul oferit este unul foarte bun.

Toti cei care trebuie sa isi cumpere un polizor unghiular, cu siguranta trebuie sa tina cont foarte mult si de puterea sculei electrice profesionale. Puterea se masoara in watti (W). pentru persoanele care lucreaza semi – profesional, un flex care sa aiba o putere cuprinsa intre 1000 si 1500 W ar fi suficient. In schimb, profesionistii au neaparat nevoie de un flex profesional care sa aiba puterea mai mare de 2000 W.

Numarul de rotatii pe minut este o alta caracteristica foarte importanta care conteaza enorm de mult, si de care trebuie sa tina cont toti cei care au de gand sa isi cumpere un polizor unghiular. Flexurile care dau cel mai bun randament au valori cuprinse intre 5000 si 10000 rotatii pe minut.

Atunci cand trebuie ales un polizor unghiular, cu siguranta un alt aspect care conteaza foarte mult este legat de numele producatorului. Cu siguranta brandurile precum Makita sau Bosch au scule electrice profesionale ceva mai scumpe decat ceilalti producatori de pe piata, insa au scule electrice profesionale de cea mai buna calitate.

Asadar, acestea sunt cateva dintre detaliile care conteaza cel mai mult, si de care trebuie sa tina cont toti cei care intentioneaza sa isi cumpere un polizor unghiular.

0 Shares
You May Also Like