Utilizarea ciorapilor de compresie pentru tromboza venelor profunde

0 Shares
0
0
0

Tromboza venoasa profunda (DVT) este o afectiune care apare atunci cand formeaza cheaguri de sange in vene adanc in interiorul corpului. Aceste cheaguri pot aparea oriunde in corp. Cu toate acestea, aceasta afectiune afecteaza adesea picioarele inferioare sau coapsele.

Printre simptomele DVT se numara umflarea, durerea sau sensibilitatea si pielea care se poate simti calda la atingere.

Cu DVT (Tromboza venoasa profunda) se poate confrunta oricine. Insa aveti un risc mai mare de a dezvolta Tromboza Venoasa Profunda dupa o interventie chirurgicala sau un traumatism. Fiind supraponderal si fumatul sunt, de asemenea, factori de risc.

DVT este o afectiune grava, deoarece un cheag de sange poate calatori in plamani si bloca o artera. Aceasta se numeste embolie pulmonara. Riscul pentru aceasta afectiune este, de asemenea, mai mare dupa o interventie chirurgicala.

In conditiile in care tromboza venoasa profunda (DVT) poate fi motivul unor complicatii grave, medicul dumneavoastra va poate recomanda ciorapi de compresie DVT de pe https://www.ciorapimedicinali.com/Ciorapi-Medicinali-Barbati, cu scopul de a reduce umflarea si datorita capacitatii acestora de a imbunatati fluxul de sange catre inima si plamanii dumneavoastra.

Daca nu sunteti familiarizat cu modul in care functioneaza acesti ciorapi de compresie, iata ce trebuie sa stiti despre acestia, in continuarea articolului.

Cum functioneaza ciorapii cu compresie?

Ciorapii cu compresie sunt ca ciorapii normali, dar sunt realizati dintr-un material diferit si au un scop diferit. In timp ce puteti purta ciorapi obisnuiti pentru stil sau pentru a va proteja picioarele, ciorapii cu compresie au o tesatura elastica conceputa sa se potriveasca strans in jurul gleznelor, picioarelor si coapselor. Acesti ciorapi sunt mai stranse in jurul gleznei si mai putin stranse in jurul gambei si coapselor.

Presiunea creata de ciorapi impinge fluidul piciorului, ceea ce permite sangelui sa curga liber de la picioare la inima. Ciorapii de compresie nu numai ca imbunatatesc fluxul de sange, dar, de asemenea, reduc umflarea si durerea.

Sunt recomandati ciorapii de compresie pe care ii puteti alege de pe https://www.ciorapimedicinali.com/Ciorapi-Medicinali-Barbati, in special pentru prevenirea trombozei venoase profunde, deoarece presiunea opreste acumularea si coagularea sangelui.

Ce spune cercetarea?

Ciorapii de compresie sunt eficienti pentru prevenirea trombozei venoase produnde. Studiile care examineaza eficacitatea ciorapilor de compresie au gasit o legatura intre ciorapi de compresie si prevenirea trombozei venoase produnde la pacientii internati.

O mare cercetare a fost urmata pe un numar de 1.681 de persoane si a constat in 19 studii, dintre care noua cu participanti la operatii generale si sase cu participanti la chirurgie ortopedica.

Printre cei care poarta ciorapi de compresie inainte si dupa operatie, doar 9 la suta au dezvoltat tromboza venoasa profunda (DVT), comparativ cu 21 la suta dintre cei care nu au purtat ciorapi de compresie.

In mod similar, o mare cercetare care a comparat 15 studii a constatat ca purtarea ciorapilor cu compresie ar putea reduce riscul de TVP cu 63% in cazurile chirurgicale.

Ciorapii de compresie nu previn doar cheagurile de sange la cei care au suferit o interventie chirurgicala sau un traumatism.

O alta cercetare a ajuns la concluzia ca acesti ciorapi ar putea preveni, de asemenea tromboza venoasa profunda (DVT) si embolia pulmonara la persoane care au avut parte de zboruri de cel putin patru ore. Cheagurile de sange in picioare se pot forma dupa un zbor lung, din cauza sedintei prelungite intr-un spatiu limitat.

Cum se utilizeaza ciorapi de compresie

Daca aveti traumatisme la nivelul picioarelor sau aveti interventii chirurgicale, medicul va poate prescrie ciorapi de compresie pentru utilizare in timpul sederii la spital sau acasa. Puteti cumpara acest tip de ciorapi simplu si rapid, dupa ceaccesati https://www.ciorapimedicinali.com/Ciorapi-Medicinali-Barbati.

Acesti ciorapi pot fi purtati dupa un diagnostic DVT pentru a atenua o parte din disconfort si umflare. Anterior, ciorapii de compresie au fost folositi dupa un DVT acut pentru a preveni o afectiune numita sindrom post-trombotic (PTS), care se poate manifesta ca umflaturi cronice, durere, modificari ale pielii si ulcere la extremitatea inferioara.

Ciorapii de compresie pot fi, de asemenea, purtati ca masura preventiva. Pentru cele mai bune rezultate, puneti ciorapi de compresie in primul rand dimineata inainte de a va in picioare si inainte de a incepe sa va miscati.

Deplasarea poate provoca umflarea, moment in care poate deveni mai greu de pus astfel de ciorapi. Retineti ca va trebui sa indepartati ciorapii inainte de a face dus.

Intrucat ciorapii cu compresie sunt elastici si stransi, aplicarea lotiunii pe piele inainte de a pune ciorapi poate ajuta materialul sa-ti alunece pe picior. Asigurati-va ca lotiunea se absoarbe complet in pielea dvs. inainte de a incerca sa puneti ciorapi.

Pentru a pune ciorapi de compresie, apucati partea superioara a ciorapului, rotiti-l in jos pe calcaie, puneti piciorul in interiorul ciorapului, apoi trageti incet ciorapul peste picior.

Purtati ciorapii continuu pe tot parcursul zilei si nu ii indepartati pana la culcare. Spalati ciorapii dupa fiecare utilizare cu sapun usor, apoi uscati-i cu aer cald. Inlocuiti ciorapii la fiecare patru pana la sase luni.

0 Shares
You May Also Like
Ce este o ecografie abdominala?

BlogCe este o ecografie abdominala?

Scanarile cu ultrasunete care mai sunt cunoscute si ca ecografii abdominale, utilizeaza undele sonore de inalta frecventa pentru…