Importanta termoizolatiei in siguranta locuintei

0 Shares
0
0
0

Un rol esential in durabilitatea locuintei si a sigurantei acesteia il are o termoizolare corespunzatoare standardelor aflate in vigoare. Mucegaiul si igrasia pot aparea in cazul in care izolarea nu a fost facuta conform normativelor si utilizandu-se materiale de cea mai buna calitate.

Evitati sa folositi materiale vechi izolatoare deoarece va veti confrunta cu probleme deosebit de grave mai tarziu si nu merita sa va pierdeti nici banii si nici timpul. O lucrare mai bine este executata corect si cu materiale de cea mai buna calitate de la inceput decat sa fie “retusata” ulterior.

Panourile metalice se folosesc la constructia cladirilor de birouri, fiind un sistem bazat pe vata minerala ce poate fi folosit cu succes si la izolarea locuintei. Potrivit specialistilor in domeniu, romanii prefera la exterior tencuielile clasice: piatra, produse minerale, insa au inceput sa fie deschisi in utilizarea de noi metode eficiente de termoizolare.

Spuma rigida este mai putin cunoscuta clientilor, aceasta bazandu-se pe spuma poliuretanica rigida. In cazul in care nu stiati, coeficientul termic de 5 cm de spuma echivaleaza cu o placa de 8-10 cm de polistiren.

Spuma poate fi aplicata indiferent de tipurile de constructie: BCA, piatra, caramida, lemn ori tencuiala, iar sistemul este recomandat in special pentru cladiri complexe ce nu pot fi izolate cu ajutorul unui produs de tip panou. Spuma are rolul de a acoperi orice fisura aparuta, ajutand la eliminarea spatiilor in care ar putea intra insecte, rozatoare ori paraziti. In structura spumei poliuretanice, absorbita de apa este foarte scazuta.

Datorita acestei spume, termoizolatia reduce foarte mult din greutatea ce apasa pe structura unei cladiri. Cel mai mare dezavantaj al acestui material este faptul ca ajunge sa coste mai mult cu 20% mai mult fata de celelalte sisteme.

Sisteme folosite in termoizolatii

Un sistem de izolatie foarte eficient este reprezentat de placile minerale rigide care sunt folosite atat la interior cat si la exterior, ajutand la transferul de vapori. Daca veti apela la acest sistem de termoizolatie, costurile cu incalzirea vor fi mai mici, iar diferenta va fi sesizata imediat.

Producatorii de caramida au cautat mereu metode pentru a imbunatati eficienta energetica, insa apar si neajunsuri. Astfel, s-a ajuns la concluzia ca 40% din polistirenul comercializat pe piata poarta denumiri care ii induc in eroare pe consumatori.

Acest lucru nu ii face pe clienti decat sa descopere ulterior calitatea scazuta a materialului cumparat, ceea ce duce la o scadere a vanzarilor acestui material.

Din pacate, piata este plina de polistiren adus din Turcia si Republica Moldova. Specialistii recomanda ca in termoizolatii sa se foloseasca vata minerala sau cea din sticla, deoarece acestea, fata de polistiren, nu se aprind. aprinde foarte repede, de aceea specialistii recomanda izolatia cu vata de sticla sau minerala.

0 Shares
You May Also Like