In ce situatii are efect aloe vera?

0 Shares
0
0
0

Aloe vera este o specie de plante suculente, a carei origini este in nordul Africii. Aceasta planta poate fi recunoscuta datorita frunzelor carnoase in forma de lance. Aceste frunze de aloe vera cresc direct din pamant si au marginile in forma unui dinte de fierastrau.

Incepand de la gel de aloe vera si pana la Aloe vera Frunze de la 50 de lei, oamenii au posibilitatea de a se bucura de beneficiile acestei plante sub diferite forme. Veti afla in cele ce urmeaza in ce situatii are efect aloe vera.

Acnee

Cercetarile sugereaza ca aplicarea unui gel de aloe dimineata si seara, pe langa un medicament anti-acnee, pe baza de reteta, imbunatateste disparitia acneei cu aproximativ 35% atat la copii, cat si la adulti.

Arsuri

Majoritatea cercetarilor arata ca aplicarea gelului de aloe sau a cremei pe piele poate reduce timpul de vindecare la persoanele cu arsuri de gradul doi sau doi. Unele cercetari arata, de asemenea, ca aplicarea cremei de aloe reduce dimensiunea plagii in comparatie cu aplicarea antibioticelor la persoanele cu arsuri de gradul doi sau doi.

De asemenea, aplicarea cremei care contine aloe pe piele de doua ori pe zi, scade considerabil mancarimea si reduce culegerea pielii in comparatie cu aplicarea medicamentelor cu corticosteroizi la persoanele cu arsuri chimice.

Constipatie

Luand latex de aloe pe cale orala poate reduce constipatia si poate provoca, de asemenea, diaree.

Diabet

Majoritatea cercetarilor arata ca luarea de aloe pe cale orala poate reduce glicemia si HbA1c la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. Aloe pare de asemenea sa imbunatateasca nivelul de colesterol la persoanele cu aceasta afectiune. Dar nu este clar care doza sau forma de aloe functioneaza cel mai bine.

Herpes genital

Dovada arata ca aplicarea unui extract de aloe 0,5% crema de trei ori pe zi creste ratele de vindecare la barbatii cu herpes genital.

Eruptii cu mancarime pe piele sau pe gura (Lichen planus)

Cercetarile arata ca utilizarea unei ape de gura care contine gel de aloe de trei ori pe zi timp de 12 saptamani sau aplicarea unui gel care contine aloe gel de doua ori pe zi timp de 8 saptamani poate reduce durerea asociata cu eruptii cutanate la nivelul gurii. Alte cercetari arata ca utilizarea unei ape de gura care contine aloe de patru ori pe zi timp de o luna sau aplicarea unui gel de aloe de trei ori pe zi timp de 2 luni reduce durerea si creste vindecarea in mod similar cu acetonidul de triamcinolona corticosteroida la persoanele cu mancarime eruptii cutanate la nivelul gurii.

O afectiune bucala numita fibroza orala submucoasa

Cercetarile timpurii sugereaza ca aplicarea gelului de aloe pe fiecare parte a captuselii interioare a obrajilor de trei ori pe zi, timp de 3 luni, imbunatateste arsura, capacitatea de a deschide gura si flexibilitatea obrazului la persoanele cu afectiuni bucale numite fibroze orale submucoase.

Alte cercetari sugereaza ca aplicarea gelului de aloe de doua ori pe zi timp de pana la 6 luni impreuna cu alte tratamente poate reduce arsurile si imbunatati miscarea gurii. Cercetari suplimentare sugereaza ca aplicarea gelului de aloe de trei ori pe zi si consumul de suc de aloe vera de doua ori pe zi timp de 3 luni imbunatateste arderea, capacitatea de a deschide gura, flexibilitatea obrazului si miscarea limbii.

Psoriazis

Aplicarea unei creme care contine 0,5% extract de aloe timp de 4 saptamani pare sa reduca placile pielii. De asemenea, aplicarea cremei care contine gel de aloe pare sa scada severitatea psoriazisului mai bine decat triamcinolonul corticosteroid. Dar utilizarea unui gel de aloe nu pare sa imbunatateasca alte simptome asociate cu psoriazisul, inclusiv roseata pielii.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…