Nu stii ce pompa de stropit sa cumperi pentru gradina? Iata informatii de care trebuie sa tii cont!

0 Shares
0
0
0

Protectia plantelor este unul dintre cele mai importante tratamente de ingrijire din gradina. Include, printre altele combaterea bolilor, daunatorilor si infestarii cu buruieni. Pentru ca actiunile tale sa fie eficiente, ai nevoie de o pompa de stropit buna – eficienta, confortabila si adaptata nevoilor tale. Prin urmare, ce pompa de stropit sa cumperi pentru gradina?

In gradina se utilizeaza o varietate de pulverizatoare – dispozitive pentru aplicarea erbicidelor si pentru pulverizarea plantelor cu produse de protectie.

Alegerea unui pulverizator este in mare masura dictata de suprafata gradinii si, astfel, de numarul de zone cultivate. O livada va necesita mai multe masuri de protectie decat un gard viu liber. Ce tipuri de pompe de stropit sunt disponibile pe piata?

Pompa de stropit de mana mica – echipament de baza

Pompele de stropit mici de mana sunt foarte populare printre iubitorii de flori. De regula, au o capacitate mica de 0,5-2 l. Pot fi pulsatorii (functioneaza atunci cand maneta este apasata) sau presiune (genereaza presiune inainte de a apasa maneta).

Sunt utilizate pe scara larga acasa si pe balcon. In gradina, sunt mai putin practice. Sunt utile pentru ingrijirea plantelor cultivate in ghivece (de ex. pe terasa) sau perene, nu sunt potrivite pentru un numar mai mare de plante si copaci.

Cu toate acestea, merita sa ai un astfel de pulverizator in magazie, deoarece are si functii suplimentare. In plus fata de utilizarea pesticidelor sau a agentilor ecologici, poate fi utilizat pentru pulverizarea plantelor, precum si pentru fertilizarea foliara.

Atunci cand alegi un pulverizator de mana se acorda atentie in principal pretului si capacitatii . Metoda de functionare este, de asemenea, importanta (cele sub presiune sunt mai convenabile) si optiunea de reglare a duzei (inclusiv materialul – cele din alama vor fi mult mai durabile).

Pompa de stropit pentru umeri – pentru gradini mici pana la mijlocii

Pulverizatoarele pentru umeri sunt potrivite pentru protectia plantelor in gradinile mici si mijlocii. Sunt mult mai practice si au o utilizare mai larga decat pulverizatoarele manuale, dar lucrul cu ele pe o suprafata mare este obositor. Din cand in cand, aerul trebuie pompat in rezervor folosind manerul pompei.

Pompele de umar cu o capacitate de 3-12 l sunt de obicei disponibile pentru vanzare . Atunci cand alegi, trebuie sa acorzi atentie parametrilor similari ca in cazul unui pulverizator manual.

Elementul care difera – merita sa cumperi un pulverizator care are o pompa atasata la un furtun mai lung, iar functionarea sa nu necesita scoaterea dispozitivului din spate. Reglarea duzei ar trebui sa fie standard. Pulverizatorul pentru umeri trebuie sa fie echipat cu o supapa de siguranta care sa protejeze impotriva suprapresiunii. Modelele mai moderne au un nanometru incorporat.

Pompa de stropit pentru rucsac – protectie cuprinzatoare si eficienta ridicata

Pulverizatoarele pentru rucsac sunt cele mai mari si mai eficiente. Sunt utile nu numai in gradina, ci si in culturi comerciale mici, de exemplu intr-o mica livada cu plante de fructe de padure. Capacitatea pulverizatorilor pentru rucsac este mai variata.

Varianta de baza este echipamentul portabil care functioneaza ca un pulverizator pentru umeri si difera prin metoda de imbracare si capacitate. Utilizarea acestuia este mai convenabila.

Pompele de stropit cu rucsac mai avansate sunt autopropulsate: benzina sau electrica (cu baterie) si, prin urmare, fara pompare. Avantajul primului este eficienta mai mare si nicio restrictie a traficului. De obicei este mai grea si functioneaza mai tare. O pompa de stropit electrica cu acumulator functioneaza mai silentios, este putin mai usoara si, in acelasi timp, mai ecologica.

De obicei, bateria incorporata permite cateva ore de functionare la o singura incarcare (merita sa verifici acest parametru inainte de a cumpara).

Important pentru usurinta utilizarii este diametrul orificiului de admisie si al sitei, care reduce riscul de contaminare care intra in rezervor. Kitul include adesea mai multe tipuri de duze care permit o gama larga de aplicatii (de exemplu, conice pentru culturi in sir si jet plat pentru plante scazute sau buruieni).

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…