Sfaturi pentru alegerea serviciilor foto-video la nunta

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta, nunta este cel mai important si cel mai asteptat moment din viata unui cuplu, iar acest mare eveniment trebuie pregatit asa cum se cuvine. Tocmai de aceea, viitorii miri trebuie sa puna totul la punct, trebuie sa aleaga cel mai bun weedding planner, trebuie sa opteze pentru cel mai bun dj, si trebuie sa aleaga cel mai bun fotograf nunta, dar si cel mai bun cameraman.

Alegerea celui mai bun fotograf nunta si a celui mai bun cameraman reprezinta o adevarata provocare in conditiile in care serviciile foto si video sunt cele care vor ramane amintiri de la nunta. Tocmai de aceea, vom prezenta cateva sfaturi pentru a alege cele mai bune asemenea servicii.

Asigurati-va ca fotograful si cameramanul sunt persoane placuta, pe gustul dvs., care va intelege foarte bine pretentiile si care nu sunt incapatanate

Fotograful (alaturi de cameraman) este persoana pe care o veti avea la dispozitie pe toata durata nuntii, si pe care o vedea in jurul dvs. in permanenta pe parcursul evenimentului. In cazul in care rudele dvs., nasii, prietenii se vor “roti”, nu acelasi lucru se va intampla nici cu fotograful, si nici cu cameramanul.

Acestia vor sta in permanenta in prezenta mirilor, va comunica cu acestia, le vor oferi cele mai bune indicatii in asa fel incat pozele sa fie de nota 10. Tocmai de aceea, este de preferat ca fotograful profesionist ales sa fie o persoana simpatica, care sa va bine-dispuna si sa nu creeze vreun discomfort.

Este foarte important sa nu alegeti sa beneficiati de serviciile unui fotograf care la anumite solicitari va spune “Nu, eu nu fac asa!” sau “Nu se face asa, va invat eu cum se face”. Din moment ce voi sunteti cei care va casatoriti, si voi sunteti cei care alegeti serviciile fotografului, fotograful trebuie sa asculte de dvs., pentru ca de la dvs. isi va lua partea leului.

Nu angajati aceeasi persoana pentru fotografii si filmare

Nunta are multe evenimente cheie, insa acestea dureaza putin. In cazul in care alegeti doar o persoana care sa se ocupe de serviciile foto si video, atunci cu siguranta se pot rata foarte multe momente. Tocmai de aceea, nu este indicat sa alegeti doar o persoana. Faceti doar un exercitiu de imaginatie, si anume sa va ganditi ca aruncarea buchetului miresei si taierea tortului miresei, nu sunt nici filmate si nici fotografiate. Cu siguranta acestea sunt doua momente cheie, pe care trebuie sa le vedeti si sa le revedeti atat in poze cat si video.

Negociati si stabiliti cu multa grija ce includ tarifele fotografului

Acesta ese un aspect foarte important. Trebuie sa stiti cate poze sunt incluse in tarif, cate ore sta fotograful la dispozitia dvs., si este necesar sa va interesati si cum va sunt livrate pozele si filmul nuntii. In ceea ce priveste aceste detalii, este foarte important sa cautati informatii.

Clarificati cu fotograful CE si CAND sa fotografieze

In cele mai multe cazuri, atat fotograful cat si cameramanul stiu ce trebuie sa surprinda la o nunta, si cunosc momentele cheie. In cazul in care doriti ca un alt moment cheie sa fie imortalizat sau filmat, atunci cu siguranta trebuie sa discutati dinainte cu fotograful si cu cameramanul, pentru a-i prezenta dorintele.

Incheiati un contract

Cea mai buna solutie pentru a va asigura ca beneficiati de ceea ce ati discutat, este reprezentata de incheierea unui contract. In acest fel, veti stii ca totul este repsectat atat de catre dvs., cat si de catre fotograf si cameraman. In contract, se poate mentiona ca doriti sau ca nu doriti ca fotograful sa fie inlocuit cu un alt coleg.

In contractul respectiv mai trebuie mentionat termenul de predare al serviciilor foto si video, se mentioneaza de-asemenea si tariful foto – video, dar si numarul de poze, formatul acestora, etc.

Asadar, de toate aceste detalii si nu numai, este deosebit de important sa tineti cont in momentul in care trebuie sa alegeti serviciile foto si video pentru nunta. Pentru a descoperi cel mai bun fotograf nunta, fie puteti solicita informatii de la cunoscuti, fie puteti cauta pareri pe forumuri, fie puteti solicita ajutorul maestrului de ceremoii, care va poate recomanda cativa fotografi foarte buni.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…