Ce beneficii poate oferi un intrerupator fara fir?

0 Shares
0
0
0

Un comutator inteligent este inca un comutator de lumina, dar cu functii avansate care ajuta la automatizarea casei tale. Acestea seamana cu intrerupatoarele traditionale si se conecteaza in aceleasi spatii pe care se gasesc prizele traditionale, cu cateva exceptii insa.

Intrerupatoarele fara fir Au capacitati de unde radio care permit conectoarelor sa se conecteze la o retea wireless din apropiere si sa devina parte a Internetului obiectelor. Acest lucru face ca dispozitivele sa fie “inteligente” si le ofera o gama larga de capabilitati, inclusiv aplicatii sau control vocal.

Design-ul lor tinde sa fie un pic mai complicat. Unele pot avea butoane suplimentare pentru un control mai specific al luminii, in timp ce altele pot fi dotate cu senzori sau indicatoare luminoase suplimentare.

Comutatoarele inteligente ofera o solutie pentru modernizarea comutatoarelor de lumina actuale pe care le folositi zilnic, in mod obisnuit pentru lampile incorporate (spre deosebire de lampile care, in schimb, sunt modernizate cu dopuri inteligente).

Comutatoarele inteligente tind sa coste in jur de 50 $: asa ca la acest pret, este posibil sa nu doriti sau sa faceti upgrade pentru fiecare comutator din casa dvs., dar probabil exista cateva intrerupatoare de lumina pe care le folositi foarte frecvent, iar acestea ar avea nevoie de un upgrade inteligent.

Beneficiile utilizarii unui comutator inteligent

Pentru a obtine o idee mai buna despre modul in care functioneaza un intrerupator fara fir si daca doriti sau nu unul, sa analizam avantajele si caracteristicile pe care aceste switch-uri le ofera. Retineti ca alte dispozitive inteligente, cum ar fi becurile inteligente, ofera de asemenea capabilitati similare, dar switch-urile inteligente tind sa fie solutia cea mai rentabila daca sunteti deja multumit de becurile dvs.

Controlul aplicatiilor: comutatoarele inteligente vin adesea cu aplicatia propriilor dispozitive inteligente, pe baza marcii. Puteti descarca aceasta aplicatie si o puteti utiliza pentru a controla lumina conectata de la un dispozitiv mobil.

Acest lucru inseamna ca nu trebuie sa utilizati tehnic comutatorul deloc, desi este inca la indemana. De exemplu, daca va aflati in vacanta, puteti sa va activati lumina acasa, astfel incat oamenii sa se gandeasca la faptul ca dvs. ati putea fi in casa.

Optiuni de oprire: Dimensiunile depind de becurile pe care le controlati, deoarece nu toate becurile suporta diminuarea, in special becurile CFL.

Cu toate acestea, daca luminile dvs. sunt compatibile, majoritatea comutatoarelor inteligente ofera optiuni de diminuare pentru a controla luminozitatea pana cand gasiti nivelurile pe care le doriti. Nu este nevoie sa aveti un dimmer instalat pe comutatorul real de pe perete. Versiunile avansate pot schimba automat setarile de luminozitate pe parcursul zilei.

Controlul inteligent al becurilor: puteti controla de la distanta atat becurile inteligente, cat si comutatoarele inteligente, dar le puteti conecta si in mod interesant. Programati un comutator inteligent pentru a activa becurile inteligente prin casa dvs. si va gestiona acele becuri, precum si luminile cu care sunt conectate.

Programare: Cele mai multe aplicatii de switch inteligente va permit de asemenea sa creati programe pentru iluminatul dvs. Aceasta este o modalitate tot mai frecventa de economisire a energiei si de furnizare a unor avantaje suplimentare in jurul casei: puteti programa luminile sa vina in timp ce va indreptati de acasa de la serviciu, de exemplu, sau setati un program de vacanta care are doar cateva lumini pe noapte pentru siguranta.

Senzori: Cei mai obisnuiti sunt senzorul de miscare, care poate detecta miscarea si poate activa luminile in mod automat (comun in cladirile de birouri pentru economisirea de energie) si senzorul tactil utilizat ca mod modern de a activa si de a controla dimmerul.

Integrare cu setari mai avansate: conectati comutatorul inteligent la un intreg ecosistem de dispozitive inteligente si veti gasi rapid ca poate interactiona intr-un numar de moduri utile.

Puteti crea “scene” cu luminile care includ operarea automata a mai multor dispozitive inteligente la un moment dat. De exemplu, puteti sa conectati luminile prin comutator la un senzor de miscare indepartat si sa lasati luminile aprinse cand miscarea este detectata. Scene mici ca acestea pot schimba modul in care folositi luminile.

Ei bine, in mare parte acestea sunt cateva dintre cele mai importante avantaje ale intrerupatoarelor fara fir, si totodata, acestea sunt notiunile pe care cu totii ar trebui sa le cunoastem.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…