Ce trebuie sa stii despre transportul funerar?

0 Shares
0
0
0

Odata cu trecerea timpului au existat o multime de cazuri ale persoanelor care au plecat dimineata la servici, iar datorita unei mici neatentii au suferit un accident de munca in urma caruia si-au pierdut viata.

Aceste persoane, au fost transportate la morga pentru a le fi efectuata autopsia, dupa care au trebuit sa fie transportate acasa sau la capela in vederea inmormantarii.

Au existat deasemenea o multime de persoane care au plecat la munca sau care au plecat in vacante, sau care au plecat cine stie pe unde, si care au suferit accidente rutiere in urma carora si-au pierdut viata.

Cu siguranta si aceste persoane au fost transportate la morga in vederea efectuarii autopsiei, dupa care au trebuit sa fie transportate acasa sau la capela in vederea inmormantarii.

Au existat odata cu trecerea timpului o multime de alte cazuri in care oamenii au murit departe de casa, si care au trebuit sa fie transportati acasa pentru a fi inmormantati.

Ei bine, indiferent ca oamenii mor la spital sau intr-o alta localitate, cu siguranta acestia trebuiesc adusi acasa pentru a fi inmormantati crestineste.

Este insa foarte important de mentionat faptul ca acum nu se mai pot transporta decedatii cu masini personale, asa ca familiile indurerate trebuie sa apeleze la ajutorul firmelor de pompe funebre, care asigura la orice ora un transport funerar.

O asemenea firma poate sa transporte decedatul de la spital si pana acasa sau pana la capela, depinde unde va fi pastrat decedatul pana in ziua inmormantarii.

Deasemenea, o astfel de firma poate sa transporte decedatii si dintr-o localitate in alta, astfel incat acestia sa poata sa fie inmormantati in localitatea in care isi aveau resedinta. Firma respectiva poate transporta decedatul si de acasa si pana la cimitir, sau de la biserica la cimitir.

Un alt amanunt foarte important care trebuie amintit cu privire la transportul funerar, este acela ca el poate sa fie asigurat numai de catre firmele autorizate, iar pentru efectuarea transportului funerar, sunt necesare masini speciale, echipate corespunzator.

Important de amintit aici este faptul ca transportul funerar se poate efectua numai in conditiile in care sunt eliberate toate documentele necesare, astfel ca fie familia persoanei decedate, fie reprezentantii firmei de servicii funebre trebuie sa obtina documentele necesare.

Aceste documente necesare sunt certificatul de deces, adeverinta de inhumare, certificatul de imbalsamare, si nu in ultimul rand, adeverinta de la AGSP (sanepid), pentru transportul funerar.

Asadar, acestea fiind spuse, pierderea unei persoane dragi cu siguranta este un motiv de tristete pentru fiecare, un moment in care familiile decedatilor sunt pur si simplu sfasiate de durere.

Tocmai de aceea este bine ca aceste familii sa apeleze la ajutorul firmelor care ofera servicii funebre, care pe langa faptul ca se ocupa de transportul persoanelor decedate, se mai pot ocupa si de obtinerea actelor necesare pentru ca persoanele decedate sa poata sa fie transportate.

Mai mult decat atat, aceste firme nu doar ca ofera servicii de transport funerar pe terotoriul romaniei, ci ofera si servicii de repatriere decedati.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…