Cele mai bune sfaturi pentru a purta corect un costum

0 Shares
0
0
0

Exista foarte multi barbati carora nu le face placere sa poarte costumul in viata de zi cu zi, asa ca isi indreapta atentia spre un costum doar la ocazii speciale. Exista in schimb barbati care poarta in fiecare zi cate un costum casual, altii poarta un costum business, iar exemplele pot continua.

In urmatoarele randuri ale acestui articol, veti putea descoperi cateva sfaturi foarte importante pe care este necesar sa le luati in calcul atunci cand doriti sa cumparati sau sa purtati un costum. Iata asadar despre ce este vorba.

1. Cumparati sau purtati doar costumele care sunt bune pentru dumneavoastra. Pentru a vedea daca jacheta este buna, uita-te la umerii tai, nu trebuie sa te ridici sau sa stai afara. Cand inchideti jacheta, nu trebuie sa formati un “X” la butoane, pentru ca asta inseamna ca sunteti prea strans.

2. Sacoul nu inchide niciodata cu toti nasturii cu exceptia cazului in care are un singur nasture. Daca are doua butoane, se inchide doar la butonul de sus. Daca are trei butoane, se inchide la butonul din mijloc si, optional, la butonul de sus. Daca are patru butoane, lasati primul si ultimul buton.

3. Cand va asezati, codul bunelor maniere spune ca trebuie sa aveti jacheta deblocata la toate butoanele si cand va ridicati, inchideti-o conform recomandarilor de la punctul 2. Se recomanda sa dezactivati butoanele pentru a nu rupe si sa nu deformati mufa datorita presiunii aplicate tesaturii atunci cand va asezati cu butoanele terminate.

4. In ceea ce priveste lungimea manecilor costumului, acestea trebuie sa ajunga la varful degetului. Aceasta este regula principala, dar conteaza foarte mult si care este conformatia dvs. si cum va simtiti in acea jacheta si daca va plac jachetele cu maneci putin mai scurte decat cele clasice.

5. Daca nu va permiteti sa cumparati mai multe costume, investiti apoi intr-un costum de culoarea carbunelui. Aceasta culoare este mai versatila si mai usor de combinat cu modele si culori diferite. De asemenea, negru, culorile albastru inchis sau gri sunt foarte bune pentru un costum.

6. Pentru a va simti confortabil in pantaloni, atunci cand cumparati sau comandati costumul, ar trebui sa puteti pune un deget in jurul taliei.

7. Lungimea pantalonilor se recomanda sa fie deasupra calcaiului incaltamintei, iar tesatura nu face mai mult decat o usoara cuta in fata, la baza pantalonului. Daca sunteti mai elegant, purtati pantalonii, astfel incat sosetele dvs. nu pot fi vazute cand stati in picioare. Dar daca sunteti genul de barbat care prefera sa adopte un stil mai tanar si mai modern, optati pentru pantaloni putin mai scurti, care sa permita vederea gleznelor si sosetelor. Nu in ultimul rand, precizam faptul ca daca doriti sa iesiti in evidenta, acestea pot fi colorate sau cu un tipar amuzant.

8. In ceea ce priveste sacourile, precizam faptul ca acestea au mai multe tipuri de revere. Cele mai des intalnite sunt urmatoarele:

A. Reverul clasic – Jachetele clasice cu rever cu acest tip de rever sunt, de obicei, jachetele pe care le purtati in fiecare zi, la serviciu sau in cadrul unui eveniment.

B. Reverul ascutit – Jachetele ascutite cu buzunare le puteti purta de exemplu atunci cand doriti sa iesiti in evidenta cu un detaliu. Forma acestui rever creeaza un “V” care este conceput pentru a ingusta talia optic si pentru a slabi umerii. Acest tip de rever se gaseste in special pe jachetele cu butoane de doua randuri.

C. Reverul sal – acest tip de rever este intalnit la jachetele de ceremonie, la smochinguri. De obicei, nu-l purtati prea des, dar are o anumita forta si va scoate din anonimat.

9. Daca este foarte cald afara sau evenimentul pe care il vei organiza nu este atat de formal, poti purta o vesta peste camasa in loc de sacou. Aceasta piesa vestimentara ar trebui sa vina la talie, sa acopere cureaua si sa se potriveasca cu materialul, imprimarea si culoarea costumului pe care il purtati. Acest articol vestimentar se poate purta cu toate butoanele inchise sau puteti lasa ultimul buton deschis.

10. Cand stati in picioare, ar trebui sa vi se vada aproximativ jumatate de centimetru din manseta.

11. Daca alegeti un costum dungat, asigurati-va ca sunt discrete si, de preferinta, verticale. Costumele cu dungi verticale groase arata amuzante si sunt doar potrivite pentru petrecerile tematice de Halloween. Un costum orizontal este foarte greu de purtat si potrivit.

12. Un costum usor este purtat doar vara si este ideal ca acesta sa fie croit din material subtire, un bun exemplu fiind inul.

13. Cravata ar trebui sa vina la talie sau curea, niciodata mai lunga sau mai scurta. Ar trebui sa fie mai intunecata la culoare decat camasa si latimea ei trebuie sa fie direct proportionala cu latimea cricurilor sacoului pe care il purtati. Un ac de cravata va aduce intotdeauna o nota suplimentara originalitatii si elegantei unui costum.

14. Se poate adauga originalitate la tinuta daca alegeti sa purtati un papion. In timp ce unele ocazii pretentioase vor restrange creativitatea in culoarea costumului sau a stilului, un papion de material interesant sau un papion cu imprimeu va fi un artificiu subtil pentru tinuta ta.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…