De ce somnul este atat de important?

0 Shares
0
0
0

In trecut, somnul era deseori ignorat de medici si inconjurat de mituri. Acum, insa, incepem sa intelegem importanta somnului pentru sanatatea si bunastarea generala. Am aflat, de exemplu, ca atunci cand oamenii dorm mai putin de 6 pana la 7 ore in fiecare noapte, acestia prezinta un risc mai mare de a dezvolta boli. Din acest motiv, oamenii doresc sa aiba parte de un somn de calitate in fiecare noapte, dar exista unii factori foarte importanti care le pot afecta calitatea somnului.

Patul este un prim astfel de factor. Atunci cand salteaua patului nu este de cea mai buna calitate, oamenii din pacate nu pot dormi asa cum ar trebui, amortesc si se intorc de pe o parte pe alta, iar acest lucru le afecteaza somnul. Drept rezultat, a doua zi se vor trezi obositi si fara chef de a face ceea ce au de facut.

In plus, calitatea slaba a saltelei poate chiar sa provoace aparitia unor dureri de spate. Din acest motiv, este foarte important sa va asigurati ca aveti parte de o saltea de cea mai buna calitate, astfel incat calitatea somnului sa nu aiba de suferit.

Apoi, exista un alt factor foarte important care va poate afecta somnul, si anume calitatea lenjeriilor de pat. Pe piata se gasesc diferite modele de lenjerii finet de pat sau lenjerii cocolino, lenjerii 3D, etc. De mentionat este faptul ca materialul din care lenjeriile sunt fabricate, are o foarte mare importanta.

Acesta este cu siguranta motivul cel mai important datorita caruia, toti cei care au nevoie de lenjerii pentru pat, tin sa isi indrepte atentia spre materiale de cea mai buna calitate, iar aici ne referim in mod evident la materialele naturale.

Care sunt acestea? In cazul in care nu stiati, lenjeriile de pat care sunt confectionate din in, lenjeriile din bumbac, lenjeriile din matase sunt acestea, si sunt de calitate premium. Ele lasa pielea sa respire si vin insotite de diferite alte avantaje.

Exista si lenjerii de pat care sunt fabricate din materiale sintetice, acestea cel mai probabil au preturile mai mici dar nu au o calitate foarte buna. Acesta este motivul pentru care sunt de evitat.

Nu trebuie sa uitam nici de lenjeriile de pat din materiale combinate, adica materiale naturale care au fost amestecate cu materiale sintetice. Acestea sunt mai bune in ceea ce priveste calitatea decat cele sintetice, dar nu la fel de bune precum cele nautrale.

Ei bine, si pentru ca am mentionat ca atat patul cat si lenjeriile de pat sunt factori care pot sa afecteze calitatea somnului, veti descoperi in randurile care urmeaza, informatii extrem de importante despre somn.

Aceste informatii va pot ajuta sa optati cat mai repede pentru un pat si pentru lenjerii pat de cea mai buna calitate. Deci, iata despre ce este vorba.

Somnul reduce stresul

Cand corpul nu are parte de suficient somn, acesta intra intr-o stare de stres. Functiile corpului sunt puse in alerta, ceea ce determina tensiunea arteriala crescuta si producerea de hormoni de stres. Hipertensiunea arteriala creste riscul de atac de cord si accident vascular cerebral, iar hormonii stresului ingreuneaza adormirea.

Acesta este un prim motiv datorita caruia trebuie sa aveti parte de un somn de calitate, si datorita caruia trebuie sa faceti tot ceea ce este necesar pentru un somn de calitate, inclusiv sa alegeti un pat de calitate buna si lenjerii de pat finet.

Somnul te face mai alert

Un somn bun te face sa te simti energizat si alert in ziua urmatoare. Acesta este un lucru imbucurator in conditiile in care nu mai trebuie sa va ganditi cu groaza ca aveti de facut cine stie ce. Tot ce trebuie sa faceti este sa incepeti treaba. Ati avut parte de suficienta odihna, dormind intr-un pat de calitate, si folosind lenjerii finet.

Somnul va poate ajuta sa slabiti

Cercetatorii au descoperit ca persoanele care dorm mai putine ore pe noapte sunt mai susceptibile de a fi supraponderale sau obeze. Se crede ca lipsa somnului afecteaza echilibrul hormonilor din organism care afecteaza apetitul. S-a constatat ca hormonii grelina si leptina , care regleaza apetitul, sunt perturbati de lipsa somnului.

Asadar, in cazul in care nu doriti sa va confruntati cu aparitia kilogramelor in plus, in mod evident este foarte important sa va asigurati ca aveti parte de un somn de cea mai buna calitate.

Acestea sunt doar cateva dintre detaliile pe care trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste somnul si importanta acestuia. Tinand cont de toate acestea, trebuie sa va asigurati ca luati cele mai bune masuri pentru un somn de cea mai buna calitate. In aceste conditii, tot ce trebuie sa faceti este sa alegeti mai intai de toate lenjerii finet de pat de calitate premium. Daca somnul inca nu este perfect, inlocuiti patul si folositi aceleasi lenjerii finet. Veti avea parte de un somn perfect.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…