Din ce ingrediente este preparata pizza Margherita?

0 Shares
0
0
0

Pizza este considerata de foarte multe persoane ca fiind regina dietei mediteraneene, si fara vreo urma de indoiala, in prezent este cel mai renumit fel de mancare din lume.

Pizza a devenit odata cu trecerea timpului un produs principal al afacerilor cu livrare de mancare la domiciliu sau al unor restaurante. Acest lucru este cat se poate de firesc in conditiile in care ea este o optiune gustoasa si accesibila oricui, in acelasi timp.

Astfel, acesta este si motivul pentru care afacerile culinare cu pizza se bucura in prezent de un succes enorm, mai ales in cazul in care sunt insotite si de posibilitatea comenzilor online pentru pizza. Putini stiu insa, ca pizza este, deasemenea, o mancare extrem de sanatoasa.

Discutand aici despre Pizza Margherita, care fara doar si poate este una dintre cele mai cunoscute retete pentru pizza, trebuie mentionat faptul ca ingredientele sale sunt cele tipice dietei mediteraneene, iar aici discutam despre urmatoarele ingrediente: faina de cereale, ulei de masline, rosii si mozzarella. Aceste ingrediente de la caz la caz se pot inmulti sau varia in functie de felurile tipuri de pizza pe care vom decide sa le consumam.

De multe ori, pizza este considerata de catre foarte multe peroane ca si fiind un fel principal de mancare, fiind privita ca suficienta pentru pranz sau cina.

In continuarea acestui articol vom analiza putin ingredientele necesare pentru a gati o pizza Margherita.

Ei bine, pentru a gati o asemenea pizza sunt necesare anumite cereale, care sunt bogate in carbohidrati. Acestia reprezinta o sursa importanta de energie, si nu cresc nivelul de glucoza din organism. Mai mult decat atat, cerealele limiteaza apetitul si nevoia de alimentatie, iar in acelasi timp favorizeaza scaderea in greutate. La fel ca si carnea, si aluatul de pizza este bogat in aminoacizi.

Uleiul de masline nu lipseste nici el din reteta unei asemenea pizza, iar acesta este considerat a fi cel mai nobil ulei si, in acelasi timp, cel mai bogat in grasimi sanatoase. Uleiul de masline mai este deasemenea, bogat in HDL (colesterolul care ajuta la curatarea arterelor),dar si in vitaminele A,D, E si K.

Mozzarela este deasemenea un ingredient intalnit in retetele de pizza Marhherita. Deasemenea, rosiile se folosesc pentru a gati o asemenea pizza, acestea avand foarte multe vitamine.

Pentru a gati o asemenea pizza, bucatarii mai au nevoie de busuioc, care are o aroma foarte cunoscuta dar si proprietati antiseptice si antidispeptice. Busuiocul este si un foarte bun antiinflamator, si ajuta foarte mult digestia.

O pizza Maegherita mai contine deasemenea usturoi, care este un foarte bun antiseptic inestinal, dar si un cardiotonic, avand proprietati diuretice si antisclerotice.

Nu in ultimul rand, mai trebuie precizat faptul ca o asemenea pizza mai are in reteta si Oregano, care este un foarte bun expectoranat ideal impotriva bronsitei si a traheitei. Oregano simuleaza si pofta de mancare.

Asadar, acum ca ai aflat atat de multe detalii despre pizza Marherita, care este una dintre cele mai apreciate retete de pizza, cu siguranta pot opta pentru pizza delivery, de la orice restaurant de la tine din oras.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…