Cum sa Decoram cu Accesorii Deosebite: 5 Sfaturi Esentiale

0 Shares
0
0
0

Indiferent de faptul ca tocmai ce v-ati cumparat un apartament care nu este mobilat, sau doriti sa va redecorati locuinta; sau v-ati terminat de construit casa si intentionati sa va ocupati de amenajarea interiorului locuintei, trebuie sa luati in considerare cateva detalii foarte importante.

Cu siguranta, conteaza foarte mult sa alegeti cu mare atentie pardoseala, gresia si faianta, insa la fel de important este sa alegeti cu mare atentie si obiectele de mobilier, dar si diferitele accesorii deosebite care pot iesi in evidenta. Vom aborda acest subiect in cele ce urmeaza.

Alegerea obiectelor de mobilier

Atunci cand trebuie sa alegeti obiectele de mobilier, mai intai de toate trebuie sa stiti cu exactitate cat de mult spatiu aveti la dispozitie in fiecare incapere. Acesta este punctul de pornire in amenajarea locuintei.

Apoi, trebuie sa stabiliti daca doriti ca locuinta sa fie amenajata in stil clasic sau in stil modern, sau puteti opta si pentru stilul vintage daca acesta va place mai mult. Exista cateva optiuni interesante in ceea ce priveste obiectele de mobilier.

Apoi, este foarte important sa stabiliti cat de multi bani doriti sa cheltuiti, iar un detaliu pe care trebuie sa il luati in considerare, este acela ca obiectele de mobilier de cea mai buna calitate, costa mai multi bani, insa mobila din lemn masiv, este superioara din punct de vedere calitativ si celei din pal, si celei din mdf. Va trebui sa cheltuiti insa mai multi bani.

Cand cunoasteti deja suprafata libera din fiecare incapere, cand deja aveti o idee in ceea ce priveste stilul de amenajare a locuintei, cand stiti si cati bani doriti sa cheltuiti pentru a va alege obiectele de mobilier, cu siguranta mai urmeaza sa incepeti cumparaturile.

Dupa ce alegeti obiectele de mobilier si le amplasati in incapere, cu siguranta mai lipseste ceva: accesoriile. Accesoriile pot avea un impact imens intr-o camera. Specialistii in decoratiuni interioare cunosc influenta pe care o pot avea covoarele, iluminatul, pernele aruncate, arta si alte accesorii intr-un spatiu, si stiu sa le foloseasca cu intelepciune.

Din pacate, accesoriile si decorul mic pot rupe si un spatiu. Obiectele decorative sunt cel mai ieftin mod de a improspata sau de a adauga un aspect nou unei camere, dar daca atunci cand alegeti aceste obiecte si accesorii nu sunteti atenti, aceste obiecte pot strica aspectul.

Aceste sfaturi simple pentru alegerea, combinarea si decorarea cu accesorii va pot ajuta sa va alaturati camera ca un profesionist si sa evitati greselile comune pe care multi locuitori le fac cu decorul.

  1. Alegeti calitatea si nu cantitatea

Articolele produse in masa sunt ieftine si usor disponibile in diferite magazine online si offline, dar ele reprezinta cu adevarat ceea ce doriti sa alegeti ca sa va completati casa (si viata)? Cand vine vorba de accesorii pentru camera, mai putin este adesea mai mult.

O piesa unica poate functiona mai bine in spatiul dvs. decat o multime de minuscule accesorii care nu au nicio valoare peste pret.

  1. Alegeti accesorii care au proportia corecta

Ati vazut case in care locuitorii au ales din greseala un covor de dimensiuni mai mari decat cele necesare? Ati vazut de-asemenea alte accesorii care stateau inghesuite in diferite colturi ale locuintei? Ati vazut perdele si draperii care fie sunt prea scurte, fie sunt prea lungi?

Inainte de a alege si / sau a plasa accesorii, acordati-va timp pentru a studia scara si proportia si ce se potriveste cel mai bine in spatiul dvs. Cantitatea si proportia sunt cele care ajuta la crearea unei case confortabile si nu costa niciun ban.

  1. Combinati texturi si culori

Neutrele sunt superbe pentru mobilierul mare si corpurile de fixare permanente, insa accesoriile ieftine sunt perfecte pentru a desprinde cu adevarat elemente de culoare si texturi variate.

Accesoriile pot si trebuie sa fie utilizate pentru a adauga interes vizual si contrast intr-un spatiu, iar accesoriile pot fi modificate sau schimbate usor si ieftin pentru a se potrivi cu dispozitii, stiluri sau anotimpuri in schimbare.

  1. Luati in considerare aranjamentele asimetrice

Multe persoane aleg sa opteze pentru aranjamentele asimetrice, dat fiind faptul ca acestea creaza un decor unic in locuinta. Atunci cand aranjati accesorii, incercati sa mergeti la echilibru in loc de simetrie si grupati articole mai mici in numar impar, cum ar fi in trei sau cinci.

  1. Adaugati accesorii in straturi

Ganditi-va la accesorii ca decoratiuni pe un tort. Accesoriile mari trebuie plasate mai intai si mai putine, apoi continuati cu accesorii de dimensiuni medii si mici, care completeaza spatiul si adauga echilibru acolo unde este necesar. Cateva accesorii mici pot oferi „senzatia” unui articol mare atunci cand sunt grupate, dar aveti grija sa nu aglomerati foarte tare incaperea.

0 Shares
You May Also Like