De ce este indicat pentru adulti sa invete limba engleza?

0 Shares
0
0
0

Cand adultii se intreaba de ce ar trebui sa dedice timp invatarii unei limbi straine cum ar fi de exemplu limba engleza, profesorii si expertii se concentreaza in general pe beneficii diferite, majoritatea sociale sau practice.

Iata cateva exemple de beneficii oferite de aceasta limba straina: oportunitati de munca mai bune; salarii mai bune; o intelegere mai larga a lumii; mai multa incredere pentru a calatori oriunde si a experimenta culturi noi; sansa de a intalni oameni din alte tari sau de a utiliza mai eficient retelele sociale etc.

Cu toate acestea, se discuta foarte putin despre unul dintre cele mai importante motive pentru care adultii ar trebui sa inceapa sa invete limbi straine: vorbirea mai multor limbi ne poate mentine creierul in forma buna mai mult timp si chiar il poate ajuta sa functioneze mai bine.

A intelege si a fi capabil sa produca o limba straina inseamna a dobandi un nou sistem complex de reguli pentru a intelege modul in care cuvintele se combina pentru a face fraze, capacitatea de a face propozitii si a intelege modul in care acestea sunt pronuntate de asemenea, si, cel mai important, sa invatati cum sa intelegeti si creati mesaje care transmit sensul dorit.

Aceste procese sunt declansate in creierul nostru in diferite moduri care ne determina sa le practicam. V-ati gandit vreodata ca la fel cum corpurile noastre au nevoie de exercitii fizice pentru a fi in forma, creierul nostru are si el nevoie de exercitii pentru a fi la capacitate maxima?

Diferite studii stiintifice au aratat cat de avantajos este pentru creierul adult sa invete o limba straina: ingroasa un strat de neuroni care sunt responsabili de gandire, limbaj, memorie si constiinta producand o multime de beneficii. Urmatoarele sunt doar cateva mentionate in aceste studii.

  1. Capacitatea de a comunica intr-o limba noua

Principalul beneficiu pe care il obtine o persoana atunci cand se angajeaza sa invete engleza (sau orice alta limba) este capacitatea de a comunica in limba in sine si de a crea conexiuni cu o gama mai larga a populatiei lumii.

  1. O mai buna flexibilitate cognitiva

Aceasta inseamna ca persoanele bilingve se pot adapta la o situatie noua sau neasteptata mai repede decat monolingvii, deoarece invatarea unei limbi noi dezvolta noi zone ale mintii lor si le imbunatateste capacitatea de concentrare si procesare a informatiilor.

  1. Imbunatatirea memoriei

Invatarea limbii engleze a aratat o crestere a capacitatilor de memorie, aceasta fiind deosebit de puternica in memoria pe termen scurt. Acesta este un beneficiu urias, deoarece permite creierului sa pastreze informatiile in creier pentru durate mai lungi in timp ce procesele de gandire sunt activate.

  1. Abilitati sporite de rezolvare a problemelor

O persoana beneficiaza de asemenea, de invatarea limbilor straine, obtinand abilitati sporite de rezolvare a problemelor in toate domeniile urmatoare: abilitati de gandire abstracta, formare de concepte, formulare de ipoteze creative, capacitate consolidata de identificare, intelegere si solutionare a problemelor; capacitatea de a se concentra pe o sarcina prin filtrarea distragerilor si a informatiilor straine si o crestere a abilitatii multi-tasking.

  1. Protejeaza impotriva dementei si a Alzheimerului

Cauzele acestor boli nu sunt bine cunoscute, insa studiile medicale au stabilit ca invatarea unei a doua limbi poate preveni aparitia lor sau poate incetini efectele lor.

  1. O mai buna intelegere a modului in care functioneaza si este utilizat limbajul

Invatarea de limbi straine este benefica de asemenea pentru o persoana prin crearea unei mai bune intelegeri a modului in care functioneaza si este folosita limba. Studiul a descoperit ca persoanele cu comunicare multilingva au fost capabile sa citeasca si sa interpreteze mai bine situatiile sociale, ceea ce le-a imbunatatit performanta in mediile sociale.

  1. Abilitate sporita in alfabetizarea digitala

Punctul culminant al tuturor acestor avantaje are ca rezultat un ultim beneficiu: o capacitate sporita de alfabetizare digitala. Datorita acestor abilitati mentale accelerate, persoanele multilingve au o capacitate vizibila de a fi la curent cu tehnologiile moderne.

Exemplele de mai sus arata ca continuarea invatarii la varsta adulta este benefica pentru sanatate si pentru fericire. Din acest motiv, multi adulti care se gandesc sa invete limba engleza, iau in calcul tot felul de variante.

Unii dintre acestia, aleg sa isi cumpere disctionare cu ajutorul carora sa invete cuvintele din limba romana in limba engleza, si invers. Altii, aleg sa foloseasca acum Google Translate sau alte programe similare, pentru a invata tot felul de cuvinte care considera ca le sunt de mare ajutor.

Cea mai eficienta solutie de invatare a limbii engleze pentru toti cei care intentioneaza sa faca acest lucru, este aceea de a se inscrie la cele mai bune cursuri de limba engleza, accesand https://www.ilsc.ro/cursuriengleza/.

Participand la cursuri de limba engleza, fiecare adult, va reusi sa invete rapid aceasta limba, astfel incat se va bucura de beneficiile mentionate anterior, dar va avea si sanse mai mari de angajare in cadrul diferitelor companii multinationale, si nu numai.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…