De ce trebuie sa participam la cursuri de inot?

0 Shares
0
0
0

Stiati ca inotul este unul dintre cele mai bune exercitii aerobice? Sau ca poate incetini procesul de imbatranire? Da, exista multe beneficii ale inotului, pe langa faptul ca este o activitate distractiva pentru timpul verii cand oamenii merg la piscina.

Inainte de a dezvalui beneficiile inotarii in ansamblu, iata cateva puncte rapide pentru a va spune de ce sa alegeti inotul ca activitate de vara:

  • Ajuta la gestionarea greutatii;
  • Reduce nivelurile de stres;
  • Poate stimula starea ta de spirit;
  • Intareste muschii;
  • Serveste ca un antrenament cu impact redus;
  • De asemenea, va puteti imbunatati somnul practicand acest sport.

Trebuie sa existe multe intrebari in mintea dvs., cum ar fi:

  • Cu ce ??va ajuta inotul? sau Care sunt beneficiile inotului pentru barbati?
  • Care sunt avantajele inotarii in fiecare zi?
  • Cum inotul poate ajuta femeile sa obtina un corp frumos?
  • Sau care sunt beneficiile fizice reale ale inotului?

Ei bine, in cele ce urmeaza vom discuta despre cateva beneficii majore ale inotului, iar dupa ce le veti cunoaste, cu siguranta veti dori sa participati cat mai repede la cursuri inot Alexandreea.

Beneficiul 1: Inotul poate fi excelent pentru puterea musculara:

Inotul implica activitatea dvs. pentru partile diferite ale corpului, cum ar fi picioarele, bratele, spatele, stomacul etc. Astfel, este un antrenament aerobic excelent pentru intreg corpul dvs. pentru ca va poate oferi o forta musculara uimitoare.

Beneficiul 2: iIt pentru pierderea in greutate:

Inotul poate fi un exercitiu excelent care poate ajuta la scaderea in greutate prin arderea caloriilor. S-a constatat ca o ora de inot viguros poate arde in jur de 715 de calorii.

Beneficiul 3: Beneficiile de flexibilitate ale inotului:

Corpul unui inotator devine flexibil, cu toate acele intinderi si rasuciri sub apa.

Beneficiul 4: Inotul mareste nivelul dvs. de energie:

Un alt beneficiu al inotului este faptul ca creste nivelul de energie. Petreceti o jumatate de ora in piscina si cu siguranta veti vedea ca sunteti mai activ in timpul lucrarilor zilnice de zi.

Beneficiul 5: Inotul va poate ajuta sa luptati impotriva bolilor:

Inotul este de-asemenea foarte util pentru corpul dvs. oferindu-va un antrenament cardiovascular. Deci, daca nu sunteti persoana pasionata sa isi petreaca timpul in sala de gimnastica deloc, pur si simplu mergeti des la piscina si obtineti dozele zilnice de activitate cardiovasculara si reduceti riscurile de boli cum ar fi probleme boli cardiace, diabet zaharat de tip 2, precum si accidente vasculare cerebrale.

Beneficiul 6: Inotul ajuta sanatatea pulmonara:

Stiati ca prin inot puteti sa va imbunatatiti volumul pulmonar? Acest lucru poate fi destul de benefic pentru persoanele cu probleme de astm. Deci, toti pacientii cu astm bronsic pot opta pentru sesiuni de inot in defavoarea orelor de gimnastica ingrozitoare. Inotul este, de asemenea considerat a fi bun pentru pacientii cu astm prin imbunatatirea multor simptome precum sforaitul, respiratia in gura etc.

Beneficiul 7: Inotul poate incetini imbatranirea:

Intr-o lume a cremelor de infrumusetare, inotul poate fi un mod natural de a ramane mai tanar. Inotul se dovedeste a fi de ajutor in cresterea masei musculare a corpului, scaderea tensiunii arteriale, imbunatatirea fluxului sanguin la nivelul creierului etc. Acestea pot fi cu adevarat utile in incetinirea procesului de imbatranire si, prin urmare va poate fi de folos in incercarea de a va pastra aspectul mai tanar!

Este mai bine sa inoti sau sa fugi?

Inotul ofera un antrenament cardio mai viguros decat alergarea. Aproximativ 350 de calorii pot fi arse in timpul unei inotari intense de 30 de minute. Mai mult, asa cum am mentionat mai devreme, apa este un mediu dens, care da mai multa rezistenta corpului.

Asadar, se poate vedea foarte clar faptul ca inotul este un sport care vine cu o multime de beneficii pentru intregul organism, indiferent ca este practicat de catre copii sau adulti, ori de catre persoanele invarsta.

Tinand cont de aceste beneficii ale inotului, este cat se poate de firesc ca oamenii sa isi doreasca sa participe la cursuri inot Alexandreea cat mai repede.

In doar cateva saptamani, atat adultii cat si copiii vor invata sa inoaste, iar acest lucru dupa cum am mai spus, va fi extrem de benefic pentru ei. Inotul este un sport care odata ce este invatat, poate fi practicat pentru tot restul vietii.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…