Este rentabil sa optez pentru incalzirea in pardoseala?

0 Shares
0
0
0

In timp ce proprietarii de case au devenit din ce in ce mai constienti de beneficiile incalzirii prin pardoseala, nu este deloc surprinzator faptul ca acesta este in prezent unul dintre cele mai rapide proiecte de imbunatatire a locuintelor, indiferent ca discutam despre case sau apartamente, iar la Salus Controls Romania se gaseste tot ceea ce este necesar pentru un sistem de incalzire in pardoseala.

Desi exista o cheltuiala initiala pentru instalarea incalzirii, intr-un timp surprinzator de scurt economiile de energie si de eficienta vor fi amortizate intr-o perioada relativ scurta de timp, insa in cazul in care proprietarii intentioneaza mai apoi sa vanda locuinta, pretul acesteia va fi simtitor mai mare datorita sistemului de incalzire in pardoseala.

Pentru cei care doresc sa afle mai multe despre avantajele inerente oferite de incalzirea in pardoseala, iata un sir de sapte beneficii cheie:

Costuri reduse de intretinere

Poate unul dintre cele mai populare motive pentru care oamenii aleg sa instaleze incalzirea prin pardoseala este pur si simplu pentru ca foarte rar necesita vreodata o forma de intretinere odata ce a fost montata. Acesta este cazul atat pentru incalzirea prin pardoseala electrica, cat si pentru cea pe baza de apa.

In ceea ce priveste costul, merita, de asemenea, sa evidentiem pe scurt avantajele sistemelor electrice si bazate pe apa.

Deoarece sistemele bazate pe apa se bazeaza pe gaze, acestea sunt in mod obisnuit mai eficiente in ceea ce priveste costurile de functionare, dar sunt mult mai scumpe de instalat.

Pe de alta parte, incalzirea prin pardoseala electrica este mai ieftina de instalat, dar pe termen lung costurile pot fi mult mai mari.

Eficienta energetica simpla

In general, incalzirea prin pardoseala este mult mai eficienta decat radiatoarele vechi si, prin urmare, este mai rentabila in ceea ce priveste facturile de utilitati.

Confort superior

Cu siguranta pe timpul iernii va veti simti mai confortabil stand in casa in timp ce podeaua este calda, iar temperatura din casa este placuta. Veti putea sta fara sosete pe pardoseala fara a va fi frig la picioare, insa daca nu aveti incalzire prin pardoseala acest lucru nu este posibil pentru ca veti simti frig la picioare.

Incalzirea prin pardoseala este mai igienica

Cu radiatoarele si incalzirea prin convectie, podele raman friabile si poate aparea umezeala la nivelul solului. Acesta este terenul de reproducere perfect pentru acarieni. Cu toate acestea, gratie podelei incalzite, orice acarieni de praf vor descoperi ca incalzirea in pardoseala face ca mediul lor sa fie prea cald si uscat pentru a trai si a se reproduce.

Rezultatele trecerii la incalzirea in pardoseala pot fi uluitoare. Studiile arata ca instalarea incalzirii radiante in locuinta dvs. poate reduce cantitatea de acarieni de praf, cu pana la 80%.

Ca rezultat, persoanele care sufera de boli respiratorii cum ar fi astmul se vor simti mult mai confortabil cu acest tip de infiintare.

Poate fi utilizat cu majoritatea suprafetelor de podea

Contrar opiniei populare, incalzirea radianta poate fi acum instalata cu marea majoritate a suprafetelor de podea, cu conditia sa alegeti sistemul corect. Multi oameni se gandesc la incalzirea in pardoseala ca fiind dependenti de podele solide, cum ar fi placile de piatra, insa lucrurile nu stau tocmai asa.

De fapt, un astfel de sistem de incalzire poate functiona acum sub orice fel de podea – vinil, lemn, covor, laminat etc.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…