Diferenta dintre design grafic, ilustratia grafica si ilustrare

0 Shares
0
0
0

Arta si designul devin din ce in ce mai accesibile, ceea ce face inevitabila confundarea diferitelor medii intre ele. Ganditi-va de exemplu la design grafic, ilustratie grafica si ilustratie. Este usor sa confundati aceste forme de arta strans legate intre ele. De fapt, multi artisti notabili ai secolului al XX-lea isi castiga existenta mutandu-se intre domeniile creative ale ilustratiei si designului grafic.

Deci, care este diferenta dintre ele? Principala diferenta dintre designul grafic si ilustratie este cum si unde le utilizati. In mod obisnuit, designul grafic se inclina mai comercial, in timp ce ilustratia este legata de arta plastica. Deoarece din ce in ce mai multe proiecte comerciale necesita adesea imagini emotionale si distincte, aceste diferente devin mai putin evidente in timp.

Sa aruncam o privire mai profunda asupra ilustratiei grafice, designului grafic si ilustratiei, ce se intampla atunci cand le combinati.

Design grafic vs ilustrare vs ilustrare grafica

Atat designul grafic, cat si ilustratia au propriul set de tehnici, medii si obiective artistice. Este cel mai usor sa te gandesti la designul grafic pentru motivatia sa comerciala, in timp ce ilustratia ia drumul artei plastice. So, do you need a good graphic designer? Gandeste-te bine daca ai nevoie de un designer grafic sau de un ilustrator, si fa alegerea dupa ce reusesti sa afli mai multe detalii despre fiecare.

Designerii grafici isi pastreaza anonimatul mai mult decat ilustratorii, deoarece accentul lor este pus pe comunicarea ideilor altcuiva prin elemente de design clasice. Ilustratorii sunt adesea cautati pe baza abilitatilor personale estetice si artistice.

Ce este ilustrarea?

Ilustratiile sunt un mod vizual de a descrie sau ilustra un text scris. S-ar putea sa explice o idee sau sa spuna o poveste sau sa ofere decor. Ele vin in multe forme atat traditionale, cat si digitale.

Desenele atat in ??alb-negru, cat si in culori, sunt unul dintre cele mai utilizate stiluri de ilustratie. Desenele in creion permit atat linii moi, cat si margini ascutite. Desenele cu cerneala prezinta superb contrastul. Desenele pe carbune au capacitatea de a crea umbre dramatice si sunt adesea instrumentul ales in ilustrarea povestilor. Litografia, o tehnica veche de desen care a fost modernizata, a revenit de asemenea recent in tendine.

Picturile ilustrative folosesc acuarela, si acrilicul pentru a-si spune povestile. Ilustratiile in acuarela evoca un sentiment general de catifelare si feminitate. Acrilul este usor de utilizat, versatil si are capacitatea de a fi utilizat pe multe suprafete.

Colajul, arta gravata pe lemn si gravurile sunt tehnici de ilustrare mai intense din punct de vedere fizic. Colajul asambleaza obiecte si materiale gasite pentru a crea o piesa finita.

Artistii de gravura pe lemn isi sculpteaza ilustratiile intr-o bucata de lemn reala, o tehnica dezvoltata in Evul Mediu si inca folosita de ilustratorii contemporani care prefera un aspect texturat. Gravurile sunt realizate de artisti care lucreaza cu un suprafete metalice, care “zgarie” acele suprafete pentru a crea ilustratii.

Ilustratiile se gasesc oriunde, in special in mass-media publicate precum reviste, carti, postere, materiale educationale si pliante. In spatiul digital al site-urilor web si al aplicatiilor mobile, veti gasi deseori ilustratii create atat de mana libera (folosind o tableta digitala, de exemplu), cat si de grafica vectoriala (folosind culori si forme pentru a imita un stil ilustrativ).

Ilustratiile au libertatea unica de a exista fara cuvinte, dar au totusi puterea de a comunica idei prin povestirea lor vie. Detalii precum expresiile de pe fetele personajelor ajuta ilustratiile sa evoce emotii si conexiuni profunde.

Ce este designul grafic?

Designul grafic inseamna arta si profesia utilizarii compozitiilor vizuale pentru rezolvarea problemelor si comunicarea ideilor prin tipografie, imagini, culoare si forma. In timp ce ilustratia se concentreaza pe interpretarea creativa, designul grafic se refera la comunicarea cu publicul tinta. Strategiile de marketing si branding (mai degraba decat textul sau povestile) alimenteaza de obicei directia designerilor grafici.

Designul grafic incepe adesea cu identitatea vizuala, un tip de design care comunica personalitatea, povestea si emotia unui brand prin sigle, tipografie, palete de culori, imagini si linii directoare de stil pentru a asigura coerenta prin toate celelalte modele.

Marketingul a fost in mod traditional axat pe materiale tiparite, cum ar fi pliante, reviste si ziare. Proiectantii de publicatii produc machete, tipografie selectata manual si organizeaza lucrari de arta pentru proiecte de lunga durata, precum carti, ziare, reviste si cataloage.

Proiectantii de ambalaje comunica direct cu consumatorii prin produsele fizice. Designul de mediu uneste designul si arhitectura pentru a crea spatii captivante prin semnalizare, picturi murale si expozitii expozitionale.

Internetul a deschis de asemenea, alte cai pentru designerii grafici pentru a aduce constientizarea marcii prin intermediul canalelor digitale. Proiectantii de interfata si experienta utilizator (UI / UX) se concentreaza asupra modului de a face interactiuni mai bune intre utilizatori si aplicatii desktop, aplicatii mobile, aplicatii web si jocuri. Proiectare grafica in miscare se face pentru anunturi media online, reclame TV si filme, trailere, GIF-uri, bannere web si prezentari.

Designerii grafici au adesea cel putin o specializare in design, dar deoarece industria este in continua schimbare, designerii trebuie sa fie flexibili. Si asta poate insemna adesea explorarea mai multor stiluri si tehnici de arta plastica.

Ce este ilustrarea grafica?

Ilustratia grafica ia caracteristici atat din designul grafic, cat si din ilustratia clasica si le combina. In timp ce designul grafic pune un accent mai mare pe comunicare, iar ilustratia se bazeaza mai mult pe arta plastica, ilustratia grafica se intampla atunci cand ne casatorim amandoi impreuna.

Ilustratia grafica aplica principiile clasice de design ale culorii, formei, formelor si aspectelor pentru a organiza si a prezenta o lucrare originala.

La fel ca designul grafic si ilustratia separat, ilustratiile grafice ajuta la exprimarea vizuala a ideilor, clarificarea conceptelor, vanzarea produselor, educarea si promovarea. Se gasesc peste tot ilustratii grafice: pliante, tesaturi, carti, reclame, ambalaje, postere si site-uri web.

Ilustratorii grafici vin cu un set de abilitati care implica desen, pictura, istoria artei, ilustratie digitala, afaceri si marketing. Acestia necesita atat abilitati artistice, cat si gandire creativa necesare pentru a comunica concepte abstracte simplu si eficient.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…