La ce ajuta presoterapia?

0 Shares
0
0
0

Presoterapia este un proces al carui principal scop este restabilirea unei foarte bune circulatii a sangelui, si a unei foarte bune circulatii limfatice, datorita alternarii unor compresii si a unor discompresii in zonele tratate.

Acest tratament va permite indepartarea rapida a senzatiilor de picioare ingreunate si picioare umflate, si este foarte eficient in combaterea celulitei. Mai mult decat atat, presoterapia este un tratament care odata cu trecerea timpului s-a dovedit a fi extrem de util si de eficient si in eliminarea toxinelor din corpul uman.

Presoterapia este deasemenea o modalitate foarte des intalnita in centrele de talasoterapie, dar si in kinetoterapie. Se pot gasi chiar si aparate pentru drenajul limfatic sau presoterapie, prin care se pot realiza chiar si sedinte acasa la pacienti, iar in acest sens, se gasesc producatori si distribuitori care vand aparat presoterapie, cu rezultate care se pot compara cu rezultatele din centrele medicale.

De cele mai multe ori, coapsele sunt cele mai afectate de o circulatie proasta a sangelui, sau de celulita, insa sunt si alte parti ale corpului uman care pot sa fie afectate, iar din acest motiv, inainte de a se actiona asupra unei parti a corpului, ar fi bine de stiut faptul ca fiecare aparat pentru presoterapie dispune de tot felul de accesorii pentru aceste zone, cum ar fi cizmene, centura sau mansoanele.

Este important de precizat faptul ca se gasesc doua tipuri de presoterapie care se pot efectua cu aceste aparate speciale, in functie de presiunea care se aplica, iar aici discutam despre presoterapie prin presiune continua, si despre presoterapie prin presiune secventiala.

In cazul presoterapiei prin presiune continua, discutam despre presoterapia care actioneaza direct asupra circulatiei limfatice si a circulatiei sangelui, in timp ce daca discutam despre preoterapia prin presiune secventiala, atunci trebuie amintit faptul ca presiunea actioneaza direct asupra grasimilor care duc la aparitia celulitei.

Un alt amanunt extrem de important, ar fi acela ca diminuarea senzatiei de picioare grele, chiar si combaterea celulitei sau drenajul limfatic care se realizeaza cu astfel de aparate speciale, pot sa duca la ameliorarea unor boli destul de complicate cum ar fi ulcerul venos de exemplu, ulcerul arterial, arterita, miopatiile etc.

Sedintele regulate ale unui astfel de tratament, pot sa actioneze foarte eficient impotriva retentiei de apa, si pot chiar sa si amelioreze situatia din viata zilnica a persoanelor care sunt foarte stresate.

O sedinta de presoterapie, poate sa aiba loc intr-un cabinet de kinetoterapie, intr-un centru de talasoterapie sau chiar si la domiciliu, insa achizitionarea unui aparat de presoterapie poate sa fie destul de costisitoare pe moment. Daca stam insa sa privim pe termen lung, atunci cu siguranta aceasta investitie isi merita banii, mai ales datorita rezultatelor pe care le va oferi.

Rezultatele cele mai cunoscute ale unei sedinte de presoterapie, deja le-am amintit, asa ca se stie ca acestea ar fi ameliorarea circulatiei limfatice si sanguine, scaderea varicelor, scaderea retentiei de apa, eliminarea toxinelor, si chiar si diminuarea celulitei.

Deci, pentru persoanele care isi doresc un corp sanatos si perfect, presoterapia poate sa fie o solutie ideala.

0 Shares
You May Also Like
Ce este o ecografie abdominala?

BlogCe este o ecografie abdominala?

Scanarile cu ultrasunete care mai sunt cunoscute si ca ecografii abdominale, utilizeaza undele sonore de inalta frecventa pentru…