La ce este util uleiul esential de tamaie?

0 Shares
0
0
0

Uleiurile esentiale sunt folosite de mii de ani pentru proprietatile lor terapeutice si de vindecare, ca parte a practicii aromaterapiei.

Exista diferite uleiuri esentiale pe piata, iar in acest articol vom discuta despre ulei de tamaie, si veti avea posibilitatea de a descoperi o multime de informatii foarte interesante cu privire la acest tip de ulei, deci trebuie neaparat sa parcurgeti pana la final acest articol.

Asadar, in ceea ce priveste uleiul de tamaie, acesta este un tip de ulei esential care se obtine din tamaie (denumita si oliban), si este utilizat in aromoterapie, fiind un ulei care poate oferi o varietate de beneficii pentru sanatate, inclusiv ajuta la ameliorarea stresului si anxietatii cronice, este de-asemenea util in ceea ce priveste reducerea durerii si inflamatiei, si cresterea imunitatii.

Utilizarile de tamaie si ulei esential de tamaie sunt numeroase si ofera o multime de beneficii semnificative, iar in continuare puteti afla care sunt unele dintre acestea.

Beneficii ale uleiului de tamaie

  1. Ajuta la reducerea reactiilor de stres si a emotiilor negative

Cand este inhalat, s-a demonstrat ca uleiul de tamaie reduce frecventa cardiaca si tensiunea arteriala ridicata. Are abilitati anti-anxietate si de reducere a depresiei, dar spre deosebire de medicamentele eliberate pe baza de reteta, nu are efecte secundare negative sau provoaca somnolenta nedorita.

  1. Este astringent si poate ucide germenii si bacteriile daunatoare

Tamaia este un agent antiseptic si dezinfectant, avand efecte antimicrobiene. Are capacitatea de a elimina germenii racelii si gripali din casa si corp in mod natural, si poate fi utilizat in locul produselor de curatat chimice, de uz casnic.

Un studiu de laborator publicat in Letters in Applied Microbiology a constatat ca combinatia dintre uleiul de tamaie si uleiul de smirna este deosebit de eficienta atunci cand este utilizata impotriva agentilor patogeni.

Aceste doua uleiuri, care au fost utilizate in combinatie incepand cu 1500 i.Hr., au proprietati sinergice si aditive atunci cand sunt expuse la microorganisme precum Cryptococcus neoformans si Pseudomonas aeruginosa.

  1. Vindeca pielea si previne semnele imbatranirii

Beneficiile oferite de tamaie includ capacitatea de a intari pielea si de a-i imbunatati tonusul, elasticitatea.

Tamaia si uleiul de tamaie ofera beneficii de-aseemenea si pentru mecanismele de aparare impotriva bacteriilor sau petelor, si protejeaza aspectul pe masura ce cineva imbatraneste. Poate ajuta la tonifierea si ridicarea pielii, la reducerea aspectului cicatricilor si acneei si la vindecarea ranilor. Poate fi de asemenea, benefic uleiul de tamaie si in ceea ce priveste estomparea vergeturilor, cicatricilor chirurgicale sau pentru estomparea urmelor asociate sarcinii, dar se mai poate utiliza acest ulei de tamaie si pentru a vindeca pielea crapata sau uscata.

  1. Imbunatateste memoria

Cercetarile sugereaza ca uleiul de tamaie poate fi folosit pentru a imbunatati memoria si functiile de invatare. Si unele studii pe animale arata chiar ca utilizarea tamaiei in timpul sarcinii poate creste memoria descendentilor unei mame.

  1. Ajuta la cresterea functiei sistemului imunitar si previne bolile

Studiile au demonstrat ca beneficiile tamaiei se extind la abilitatile de imbunatatire a  imunitatii  care pot ajuta la distrugerea bacteriilor periculoase, a virusilor si chiar a cancerelor.

Cercetatorii de la Universitatea Mansoura din Egipt au efectuat un studiu de laborator si au constatat ca uleiul de tamaie prezinta o activitate imunostimulanta puternica.

Se mai poate utiliza ulei esential de tamaie si in ceea ce priveste prevenirea  formarii de germeni pe piele, gura sau acasa. Acesta este motivul pentru care multi oameni aleg sa foloseasca tamaie si ulei de tamaie pentru ameliorarea naturala a problemelor de sanatate orala.

De mentionat sunt si calitatile antiseptice ale acestui ulei, dat fiind faptul ca acestea pot ajuta la prevenirea aparitiei gingivitei, a respiratiei urat mirositoare, a cariilor, a durerilor de dinti, a ranilor la nivelul gurii si a altor infectii.

  1. Actioneaza ca un ajutor pentru somn

Utilizarile uleiului esential de tamaie pot fi benefice si in ceea ce priveste scaderea nivelului de anxietate sau stres cronic care va poate tine treaz noaptea. Are un parfum calmant, care va poate ajuta in mod natural sa adormiti.

Acest ajutor natural de somn ajuta la deschiderea cailor respiratorii, permite corpului dvs. sa atinga o temperatura ideala de somn si poate elimina durerea care nu va da voie sa va odihniti.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…