Sfaturi utile pentru evitarea accidentelor

0 Shares
0
0
0

Retineti pentru inceput ca oricate sfaturi ati citi si oricat de multa experienta aveti nu puteti calatori fara rca auto.

Evitati zonele in constructie. Daca stiti ca o zona in drum spre munca sau scoala este in constructie, atunci incercati sa gasiti un traseu alternativ pana cand constructia este completa. Daca zonele in constructie sunt inevitabile, asigurati-va ca conduceti limita de viteza si acordati atentie altor semne rutiere, cum ar fi semnele de ocolire, pentru a evita accidentele.

Limitele de viteza in zonele in constructie sunt reduse dramatic pentru dvs. si siguranta lucratorilor. Asigurati-va ca acordati atentie acestor semne pentru a evita accidentele si amenzile de trafic.

Circulati cu prudenta in conditii meteorologice nefavorabile. Ploaia, zapada, ceata, zapada, vanturile puternice si alte conditii meteo nefavorabile pot creste sansele unui accident. Prin urmare, asigurati-va ca conduceti incet, activati farurile si mariti distanta dintre dvs. si alte masini pentru a evita accidentele.

Tineti ambele maini pe colan si limitati modificarile benzii, adica stati intr-o singura banda.

Asigurati-va ca masina dvs. este echipata pentru a face fata conditiilor meteorologice nefavorabile; de exemplu, asigurati-va ca stergatoarele de parbriz si farurile functioneaza corect.

Reduceti telefonul mobil la tacere. Alternativ, opriti-l sau puneti-l la indemana, cum ar fi in portbagaj sau in torpedou. In acest fel, puteti evita distragerea atentiei din cauza apelurilor sau a textelor. Conducerea distrasa a fost cauza a 3 000 de accidente in 2013.

Limitati alte distrageri. Evitati sa mancati, sa schimbati postul de radio CD-ul sau muzica, sa discutati sau sa va aplicati machiaj si alte comportamente distragatoare in timpul conducerii. Aceste comportamente distractive va pot determina sa va indepartati ochii de pe sosea, sporind astfel sansele de a avea un accident.

Asteptati pana cand masina este parcata sau pana ajungeti la destinatie pentru a schimba CD-urile, pentru a manca sau pentru a va machia si aranja parul

Nu conduceti sub influenta bauturilor alcoolice sau substantelor interziste. Asigurati-va ca aranjati o forma alternativa de transport daca intentionati sa beti, sa utilizati medicamente sau daca luati medicamente care va pot afecta performanta. Asigurati-va ca aveti un conducator auto desemnat sau folositi un serviciu individual de transport pentru a va duce in locul unde trebuie sa mergeti.

In plus, nu conduceti in timp ce sunteti obosit. Trageti un pui de somn inainte de a conduce vehicule sau de a utiliza un o masina.

Limitati numarul pasagerilor din masina. Cu fiecare pasager suplimentar, creste riscul unui accident sau al unei coliziuni. Prin urmare, incercati sa conduceti cu un numar maxim de 1 sau 2 pasageri la un moment dat.

Daca aveti copii, asigurati-va ca poarta centurile de siguranta in orice moment pentru a va asigura de siguranta tuturor. De asemenea, incercati sa nu va intoarceti pentru a recupera ceva din podea pentru copilul dvs. in timp ce conduceti.

Practica, practica, practica. Asigurati-va ca obtineti cat mai multa practica supravegheata. Angajati-va sa conduceti cu un sofer cu experienta inainte si dupa ce obtineti permisul de conducere pana cand va simtiti confortabil la condus de unul singur. In acest fel, veti avea suficienta experienta pentru a  conduce in siguranta pe cont propriu.

0 Shares
You May Also Like
Pompa de ambreiaj

AutoPompa de ambreiaj

Un cilindru principal al ambreiajului este o componenta gasita pe vehicule echipate cu transmisie manuala si serveste ca…