Tipuri de parchet

0 Shares
0
0
0

In momentul in care ai de gand sa iti alegi parchetul pentru acasa, cu siguranta trebuie sa tii cont de cateva detalii foarte importante, pentru a face cea mai buna alegere.

In conditiile in care bugetul iti permite, cu siguranta cea mai indicata solutie este aceea de a opta pentru parchet masiv, iar aici iti vei putea indrepta de exemplu atentia spre parchet masiv din stejar, care este un parchet de cea mai buna calitate.

Parchetul masiv este ideal datorita faptului ca are un aspect deosebit si se potriveste oricarui stil. De regula acest tip de parchet se gaseste pe piata nefinisat, iar atunci cand zic nefinisat ma refer ca este nelacuit si neceruit, insa acest parchet este pregatit pentru slefuire si finisare.

Dat fiind faptul ca discutam despre un parchet realizat integral din lemn, este si normal faptul ca acest tip de parchet este unul foarte rezistent in timp, si ofera o foarte buna izolatie termica.

Partea mai putin placuta in ceea ce priveste acest tip de parchet este aceea ca parchetul masiv este cel mai scump de pe piata.

Daca nu vei dori sa iti alegi parchet din lemn masiv, cu siguranta vei putea sa iti indrepti atentia spre parchet stratificat, iar atunci cand discutam despre acest tip de parchet trebuie mentionat faptul ca se poate gasi atat parchet dublu stratificat cat si parchet triplu stratificat.

Referitor la parchetul stratificat este foarte important de amintit faptul ca si acesta, la fel ca si parchetul din lemn masiv se poate rascheta, asa ca odata ce este raschetat are din nou un aspect de parchet nou.

Un avantaj pe care il are parchetul stratificat este acela ca are un pret mai mic decat parchetul masiv, insa asta nu inseamna ca parchetul stratificat nu este bun. Ba dimpotriva, parchetul stratificat este foarte rezistent in timp si el la fel ca si parchetul din lemn masiv.

Mai mult decat atat, parchetul stratificat se potriveste si el oricarui stil de amenajare interioara, asa ca si acest tip de parchet poate reprezenta o optiune interesanta in orice moment.

Ultimul tip de parchet este parchetul laminat, care are marele avantaj de a fi mai ieftin in comparatie cu celelalte doua tipuri de parchet amintite anterior.

Inca un avantaj major pe care il are parchetul laminat este acela ca se monteaza foarte rapid si foarte usor, asa ca nu se pierde timp in ceea ce priveste operatiunea de montaj parchet laminat.

Din pacate insa, durata de viata a acestui tip de parchet nu este la fel de mare precum durata de viata a parchetului stratificat sau a parchetului din lemn masiv. Un alt motiv pentru care parchetul laminat trebuie sa reprezinte ultima optiune este aceea ca el nu este rezistent nici la apa, precum celelalte doua tipuri de parchet amintite in acest articol.

Asadar, exista trei tipuri de parchet pe piata, insa fara doar si poate cel mai bun parchet este cel din lemn masiv, urmat de parchetul stratificat si de-abia apoi de parchetul laminat.

0 Shares
You May Also Like