8 avantaje ale unei aplicatii mobile

0 Shares
0
0
0

Astazi, nu mai exista nicio indoiala cu privire la importanta de a avea un site accesibil de pe mobil, indiferent daca este receptiv sau dedicat. Cu toate acestea, exista inca cateva avantaje pe care le are o aplicatie mobila fata de o versiune mobila a unui site.

1) Creste gradul de expunere a marcii sau a companiei

Avand o aplicatie, compania ta, marca ta sau uniunea ?pe care o reprezinti devine un competiotor de piata modern si aproape de consumatorul sau. Lansarea unei aplicatii mobile este apreciata mai mult decat lansarea unui site nou.

2) Pastrarea clientilor

Smartphone-ul nostru este intotdeauna in buzunarul nostru. Si da, avand o aplicatie permite consumatorilor sa aiba acces la stirilesi informatiile pe care vrei sa le oferi, la magazinul tau sau la tot continutul tau oricand, oriunde. Aceasta proximitate il face un instrument de marketing de relatii foarte bun.

3) Imbunatatiti accesibilitatea

Site-urile web sunt deseori concepute mai intai in versiunea lor pentru desktop si apoi adaptate la mobil prin design receptiv. Deci, atunci cand dezvoltam o aplicatie, ne gandim mai ales la mobile. Sintetizam informatiile care urmeaza sa fie afisate, selectam cele mai potrivite functii pentru mobil si lucram la ergonomie.

O aplicatie mobila nu este o copiere si lipire a site-ului, ci ar trebui sa ofere o noua experienta. Standardizarea interfetelor (de exemplu, cu proiectarea materialelor Google) face, de asemenea, usoara lansarea unei aplicatii.

4) Trimite notificari push

In timp ce rata de deschidere pentru e-mailurile de marketing este cea mai mica, cea pentru notificarile push este de peste 90%, cu o rata de conversie de 4,5 ori mai mare.

Sunete, vibratii, bannere sau pictograme, varietatea este mare pentru a atrage atentia utilizatorului mobil. Ai grija, nu exagera, trebuie sa fii prezent fara sa „deranjezi” de mai multe ori pe zi.

5) Creaza punti intre digital si fizic

Comerciantii cu amanuntul vor din ce in ce mai mult sa creeze legaturi intre sistemele lor on-line si off-line. Astfel, dupa o achizitie in magazin, poti trimite o notificare catre client pentru a evalua produsul sau serviciul pe aplicatia dedicata; datorita sistemului de geolocalizare, poti trimite promotii vizate clientilor care se apropie de punctul de vanzare.

6) Deconecteaza-te de la internet

O aplicatie nu trebuie intotdeauna sa fie conectata la internet sau la reteaua 4G. 99% dintre oamenii din metrou se uita la smartphone-ul lor cel putin o data. Profita de ocazie pentru a le oferi continut care nu necesita o conexiune.

7) Relaxeaza consumatorii

Smartphone-ul este adesea folosit in momentele de relaxare, in viata de zi cu zi (cand te plimbi, mananci, te culci ) si mai ales pe canapea noaptea. Intr-adevar, varful traficului mobil si al descarcarilor de aplicatii mobile este intre orele 20:00 si 23:00.

8) Permite deschiderea usoara

Creierul uman prefera imaginile decat textul si, prin urmare, oamenii nu isi amintesc niciodata adresele URL exacte. Toata lumea trece printr-un motor de cautare Google pentru a ajunge la un site. Cu o aplicatie, nu mai trebuie sa iti amintesti adresele URL si accesul esterapid facand click pe o pictograma usor de retinut.

Alte informatii despre aplicatii

Unele aplicatii colecteaza date. Si daca colecteaza datele dvs., le pot partaja cu alte companii. Daca sunteti ingrijorat de modul in care informatiile dvs. sunt distribuite, verificati setarile „confidentialitate” de pe dispozitivul dvs. sau cautati modalitati de „renuntare” la colectarea datelor in politica de confidentialitate a aplicatiei.

Cum pot spune ce informatii va accesa sau distribui o aplicatie?

Nu este intotdeauna usor sa stiti la ce date va accesa o anumita aplicatie sau cum va fi folosita. Inainte de a descarca o aplicatie, ia in considerare ceea ce stii despre cine a creat-o si ce face.

Magazinele de aplicatii pot include informatii despre compania care a dezvoltat aplicatia, daca dezvoltatorul le ofera. Daca dezvoltatorul nu furnizeaza informatii de contact – cum ar fi un site web sau o adresa de e-mail – aplicatia poate fi mai putin decat de incredere.

Daca utilizati un sistem de operare Android, veti avea ocazia sa cititi „permisiunile” chiar inainte de a instala o aplicatie. Citeste-le. Sunt informatii utile care va indica ce informatii va accesa aplicatia pe dispozitivul dvs.

Intrebati-va daca permisiunile au sens avand in vedere scopul aplicatiei; de exemplu, nu exista niciun motiv ca o carte electronica sau o aplicatie „tapet” sa va citeasca mesajele text. Atunci cand aveti nevoie de un display iPhone 11 mai intai schimbati displayul si apoi instalati aplicatii.

De ce unele aplicatii colecteaza date despre locatie?

Unele aplicatii folosesc date de locatie specifice pentru a va oferi harti, cupoane pentru magazinele din apropiere sau informatii despre cine ati putea cunoaste in apropiere. Unii furnizeaza date despre locatie retelelor publicitare, care le pot combina cu alte informatii din bazele lor de date pentru a viza anunturi in functie de interesele si locatia dvs.

0 Shares
You May Also Like