Cum sa ingrijesti arborii de citrice iarna?

0 Shares
0
0
0

Cum sa ingrijesti arborii de citrice iarna?Citricele sunt fructele vedeta din orice casa in timpul iernii, insa desi consumam si cumparam foarte multe astfel de fructe in acest sezon, in Bucuresti gasesti citrice la Selgros Baneasa, de diferite tipuri, exista si oameni care prefera o varianta putin mai grea, dar care ofera satisfactii unice, cultivarea propriilor lor citrice.

Dar, iarna, acesti arbori citrici, lamai, portocali, mandari au nevoie de ingrijire speciala, de anumite conditii pentru a se pastra in stare buna.

– o problema mare este temperatura, insa ce nu stiu multi oameni este ca luminozitatea regleaza temperatura. Dezvoltarea acestor arbori de citrice depinde enorm de raportul dintre lumina si caldura pe care o primesc iarna. Nu trebuie amplasat in zone umbroase sau reci. De regula o temperatura de 15-20 de grade Celsius si un loc iluminat mediu este potrivit pentru arborii de citrice.[adsenseyu1]

– pamantul din ghiveci nu are aceeasi temperatura ca aerul din jurul sau, aceasta diferenta poate avea consecinte precum caderea frunzelor. O recomandare generala pentru arborii de citrice este asezarea lor pe un stativ, evitarea contactului direct cu podeaua rece.

– iarna inseamna iernare, adica ultima luna in care mai poti sa ii oferi fertilizator lui este septembrie. Pritr-o fertilizare potrivita, arborele de citrice se va mentine in conditii bune pana prin luna februarie.

– tot inainte de iernat arborele de citrice trebuie curatat. Adica verifica solul, sa nu isi fi gasit loc pe acolo niste melci, curata tulpina si frunzele. Poti in acelasi timp sa faci o mica toaletare a coroanei.

[adsenseyu1]

Aceste sfaturi sunt pentru toti cei care isi cresc singuri citricele, care au in grija arbori citrici, pentru fructe exotice direct acasa. Pentru toti ceilalti, piata este plina de citrice, de portocale, mandarine si lamai. Selgros ofera o gama variata de citrice, pentru sanatatea si placerea ta, sunt excelente, mai ales in anotimpul rece!

Selgros Bucuresti Baneasa
Produse alimentare si nealimentare
Soseaua Bucuresti-Ploiesti nr. 55-65
Bucuresti-Baneasa, 013685 , RO
Tel: 0213 078 000
Fax: 0213 078 199

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…