De ce se poate crede despre Steve Jobs ca a schimbat lumea?

0 Shares
0
0
0

Unii utilizatori de smartphone s-au indragostit de iPhone inca de la prima utilizare, in timp ce altii s-au lasat mai greu cuceriti de dispozitivul americanilor din Cupertino. Cerinta tot mai mare pentru telefoanele Apple a dus si la cresterea cerintelor de inlocuire display iPhone 8, de inlocuire a bateriei sau de rezolvare a unor probleme de soft la diferite service-uri GSM. Omul responsabil de toate acestea este Steve Jobs, despre care se considera ca a schimbat lumea.

Desi poate parea o exagerare, realizarile lui Jobs nu pot fi de neglijat. O prima astfel realizare consta in crearea unuia dintre cele mai de succes calculatoare din anii ‘80, care au schimbat felul in care oamenii lucrau. Mac-ul a ramas in continuare preferatul multor utilizatori, cu vanzari care continua sa creasca.

Prin fabricarea unor iPad-uri performante, Steve Jobs s-a adaptat cerintelor utilizatorilor in era post-PC-urilor. Asa se face ca in anul 2010 s-au vandut 14,7 milioane de iPad-uri, vanzarile crescand din anii urmatori.

Din anul 2007, Apple a atras atentia tuturor prin crearea primului iPhone, supranumit primul smartphone care a revolutionat piata de telefoane mobile. La momentul lansarii, iPhone s-a remarcat atat prin design, cat si prin ecranul cu touchscreen mare si a sistemului foarte bun de operare. De la an la an Apple isi imbunatateste performanta telefoanelor sale, insa toata aceasta poveste de succes a inceput in anul 2007, atunci cand Steve Jobs se afla la conducerea companiei.

Cand vorbim despre realizarile lui Steve Jobs care au revolutionat lumea, nu putem neglija lansarea iTunes din anul 2003. Folosit alaturi de iPod, iTunes a fost o aparitie inedita la acea vreme, pentru ca astazi sa fie unul dintre cei mai mari retaileri de muzica din lume, cu milioane de utilizatori care au descarcat cantece.

Un alt mod prin care Steve Jobs a schimbat lumea consta in felul in care a privit designul, acordandu-i prioritate intr-o perioada in care competitorii sai se orientau catre alte detalii, precum ar fi viteza unui procesor. Steve Jobs era interesat sa creeze calculatoare cu un design minimalist, luand nastere Notebook-urile Apple, realizate din aluminiu, care au avut mare succes.

Prin conceptul de “ecosistem” Jobs s-a remarcat in afaceri la nivel mondial. Crearea unui univers inchis de hardware, software si servicii, prin care utilizatorii sa beneficieze de o experienta unica reprezinta un alt mod prin care Jobs a schimbat lumea.

Nu in ultimul rand, a schimbat si felul in care este astazi perceput marketingul, prin crearea celor mai inovative reclame. Acestea sunt o sursa de inspiratie astazi si inspira la crearea unor reclame inspirate si atractive.

Prin toate realizarile sale, Steve Jobs este un model demn de urmat pentru noi toti, fiind un exemplu ca succesul poate fi atins, cat timp ne urmam visul si ne straduim. Astfel, Jobs ramane un exemplu ca se poate, el insusi trecand de la asamblarea calculatoarelor in garajul parintilor la co-fondatorul uneia dintre cele mai de succes companii din lume.

0 Shares
You May Also Like
Review Samsung Galaxy J2 Core

BlogReview Samsung Galaxy J2 Core

Smartphone-urile sunt la momentul de fata cele mai cautate dispozitive de pe piata. Majoritatea magazinelor online care comercializeaza…