Sfaturi pentru cumpararea unui telefon mobil

0 Shares
0
0
0

Alegerea smartphone-ului ideal trece prin alegerea unui sistem de operare. Exista 4 sisteme principale de operare, cum ar fi Apple iOS, Google Android, Microsoft Windows Phone si BlackBerry OS. Diferenta consta in ergonomia, experienta utilizatorului, caracteristicile sau numarul de aplicatii disponibile pentru descarcare.

Sistemul de operare Android este cel mai des intalnit, deoarece in prezent este echipat pe 80% din smartphone-uri. Interfata oferita de Google este foarte fluida si usor de personalizat. Multe servicii sunt integrate pe toate smartphone-urile, inclusiv acest sistem de operare, inclusiv Google PlayStore, care va va permite sa accesati mai mult de 1,5 milioane de aplicatii. De exemplu, smartphone-urile Samsung sau HTC sunt oferite cu Android.

Apple iOS

iOS este unic pentru Apple si este disponibil numai pe iPhone, spre deosebire de Android, care este prezent la mai multi producatori. Interfata oferita de Apple este foarte usor de utilizat si foarte fluida, motiv pentru care este foarte populara printre consumatori. IOS este foarte bine adaptat si optimizat pentru iPhone si totul se face pentru a face lucrurile usor de utilizat. Si aici, peste 1.3 milioane de aplicatii sunt disponibile pe AppStore.

Windows Phone de la Microsoft

Acest nume este probabil mai familiar, deoarece este acelasi sistem care echipeaza majoritatea calculatoarelor. Sistemul de operare Windows Phone, cu toate acestea, este mult mai putin obisnuit pe telefoane mobile, chiar daca ofera o interfata foarte intuitiva. Aplicatiile de pe Windows Phone Store sunt mult mai putin numeroase decat cele de pe cele doua sisteme anterioare cu aproximativ 300 000 de aplicatii.

BlackBerry Blackberry OS

Sistemul de operare BlackBerry OS este unic pentru brandul BlackBerry, asa cum este cazul iOS cu iPhone. Acest sistem de operare este foarte diferit de celelalte, cu o interfata mult mai bazica pe smartphone-urile tastaturii bazate pe BBM. O platforma numita BlackBerry App World este, de asemenea, disponibila pentru descarcarea aplicatiilor (doar o suta de mii).

Ce dimensiune vreti pentru ecranul smartphone-ului dvs.?

Astazi, cand dorim sa cumparam un nou telefon, ne gandim la dimensiunea ecranului pe care ne-ar placea sa o avem. Trendul este la ecrane destul de mari, dar depinde din nou de utilizarea pe care doriti sa o faceti. Unii oameni prefera ecrane de dimensiuni standard pentru a putea utiliza telefonul smartphone cu o singura mana, iar altele sunt pentru ecrane suficient de mari pentru o vizibilitate mai buna si o utilizare mai intensa a tuturor functiilor.

Ecrane mai mici de 4 inci

Aceste ecrane sunt, in general, intre 3 si 4 centimetri au fost mult timp populare cu consumatorii prin confortul lor de utilizare intr-o singura mana. Desi tendinta este pentru ecrane mari, acestea sunt inca o dimensiune buna pentru a vizualiza fotografii si clipuri video si pentru a utiliza diferitele caracteristici si aplicatii ale telefonului mobil. Pentru a va oferi o idee, iPhone 4S are un ecran de 3,5 inch.

Ecrane intre 4 si 5 inci

Aceasta dimensiune a ecranului este cea mai raspandita pe piata smartphone-urilor, cu o dimensiune care este in principal de aproximativ 4,5 inci. Consumatorii aleg din ce in ce mai mult aceasta dimensiune pentru a putea profita din ce in ce mai mult de tehnologiile oferite de aceste smartphone-uri din ce in ce mai mari. In plus, utilizarea ramane destul de intuitiva si practica chiar daca unii vor avea mai multe probleme in a le folosi cu o singura mana. De exemplu, iPhone 6 are un ecran de 4,7 inch. Poti cauta cele mai bune telefoane si pe service GSM Bucuresti.

0 Shares
You May Also Like
Review Samsung Galaxy J2 Core

BlogReview Samsung Galaxy J2 Core

Smartphone-urile sunt la momentul de fata cele mai cautate dispozitive de pe piata. Majoritatea magazinelor online care comercializeaza…