Sfaturi de utilizare a masinii de gaurit si insurubat

0 Shares
0
0
0

Cei care locuiesc la bloc, mai mult ca sigur nu detin foarte multe scule electrice profesionale, iar acest lucru este oarecum firesc, pentru ca locuind la bloc, nu au un spatiu foarte mare la dispozitie, unde sa isi mai depoziteze si aceaste unelte.

In schimb, toti cei care locuiesc la casa, au posibilitatea de a detine cat mai multe scule electrice profesionale, pentru ca fie au un garaj, fie au o alta anexa a locuintei, in care isi pot depozita aceste unelte.

Ei bine, masinile de gaurit sunt printre cele mai des intalnite scule electrice profesionale dintr-o gospodarie, iar din acest motiv, in continuare acestui articol vom discuta despre cum ar trebui sa fie folosite in cel mai corect mod aceste masini de gaurit si insurubat.

In primul rand, cei care au de efectuat o reparatie, sau cei care intentioneaza sa foloseasca unealta intr-o oarecare aplicatie, trebuie sa tina cont de suprafata asupra careia vor acctiona, pentru a alege cel mai bun burghiu.

De exemplu, exista situatii in care se doreste efectuarea unei gauri in perete, asa ca toata lumea care isi doreste sa efectueze o asemenea gaura, ar trebui sa isi aleaga o masina de gaurit cu percutie, datorita fatului ca aceasta masina de gaurit este ideala pentru zidaria clasica.

Tot in cazul celor care isi doresc sa efectueze una sau mai multe gauri pe o astfel de suprafata, o idee inspirata ar fi aceea de a se orienta spre un ciocan rotopercutor. Tot un ciocan rotopercutor este ideal pentru betonul dur.

Mai apoi, trebuiesc alese cu o foarte mare atentie si diblurile sau holsuruburile care urmeaza sa fie folosite pentru realizarea proiectului, dupa care, odata ce acestea sunt alese, burghiul se aseaza perpendicular pe perete, care apoi va oferi o gaura suficient de adanca astfel incat diblul sa patrunda complet in gaura. Inainte de introducerea diblului insa, trebuie ca praful sa fie indepartat din gaura, pentru ca diblul sa intre fix.

Exista insa si situatii in care atat mesterii, cat si cei care detin o masina de gaurit si insurubat, aleg sa foloseasca unealta electrica profesionala pentru a gauri lemnul.

Aici trebuie ca mai intai de toate sa precizam faptul ca gaurirea lemnului este mult mai dificila precum pare aparent.

In primul rand, trebuiesc alese burghiele pentru lemn, iar acestea pot sa fie de diferite diametre, insa in functie de tipul de lemn care urmeaza sa fie gaurit, fiecare isi va alege burghiul ideal.

Odata ales tipul de burghiu, va trebui luata masina in mana, si va trebui totodata sa se stabileasca locul in care se va face gaura, insa pentru asta nu va trebui uitat bitul care va trebui asezat in menghina masinii de gaurit, pentru ca bitul sa se potriveasca cu capul surubului.

Cele mai des folosite holsuruburi pentru a imbina lemnul sunt cele care au surubul cu capul plat, insa exista si alt fel de holsuruburi folosite.

Asadar, este foarte importat ca toti cei care au de gand sa foloseasca aceasta unealta, sa cunoasca mai intai suprafata pe care o vor gauri, iar mai apoi, trebuie sa stie sa isi aleaga burghiele, si nu in ultimul rand holsuruburile sau diblurile.

0 Shares
You May Also Like