Sfaturi pentru recuperare dupa o zi lunga la locul de munca

0 Shares
0
0
0

De fiecare data cand avem o zi lunga la serviciu, indiferent daca este vorba despre volumul mare de munca, sau de conflicte si taskuri nefinalizate la timp, poate fi mai dificil ca, ajunsi acasa, sa ne relaxam asa cum ar trebui.

Iata cateva sfaturi care te-ar putea ajuta sa te recuperezi mai repede dupa o zi lunga la munca.

Culca-te si nu fa nimic

Una dintre cele mai bune metode de recuperare dupa munca este sa ai un somn bun si odihnitor. Acest lucru te va ajuta sa te relaxezi si sa iti odihnesti atat mintea, cat si corpul.

Intinde-te pe pat sau pe canapea, inchide ochii si nu face nimic altceva. Nu citi, nu te juca cu telefonul si nici nu deschide televizorul. Nu este nevoie sa petreci astfel mult timp, 10 sau 15 minute fiind suficiente.

Fa exercitii fizice

Un alt mod de a te simti mai bine dupa o zi de munca este sa depui efort. Poti alerga, te poti plimba cu bicicleta, poti merge la ora de dans sau poti face doar cateva exercitii fizice acasa. Cateva minute de efort fizic care te vor face sa transpiri te vor ajuta sa te simti mai bine.

Relaxeaza-te cu o baie sau cu un dus lung

O metoda excelenta pentru a te simti improspatat este sa te relaxezi cu o baie sau un dus mai lung. Acorda-ti tot timpul de care ai nevoie, foloseste saruri de baie, aprinde cateva lumanari parfumate si o muzica relaxanta. Daca nu ai cada sa, pur si simplu, nu iti place sa faci baie, rezerva-ti un dus lung si odihnitor.

Schimba-te in haine cat mai confortabile

Este firesc ca atunci cand ajungi acasa sa te schimbi de hainele de lucru, iar daca acestea au fost un costum sau o uniforma, vei dori sa alegi ceva cat mai confortabil pentru orele de dupa munca. Imbraca-te cu ceva lejer, astfel incat sa te poti relaxa fara  grija.

Fa ceva ce iti place

Dupa o zi lunga la birou si o perioada in care ai muncit din greu pentru echipa sau angajatorul tau, este timpul sa faci ceva si pentru tine. Pentru a te relaxa si a depasi starea de incordare, cand ajungi acasa ocupa-te de ceva ce iti place si lasa problemele de serviciu la usa. Asculta muzica, vizioneaza un film, picteaza, gateste, canta sau iesi la plimbare cu prietenii.

Relaxeaza-te cu un masaj

Masajul este o metoda excelenta pentru relaxare si destresare, mai ales daca ai acasa pe cineva care ti-l poate oferi, chiar si numai pentru cateva minute.

Daca nu exista o astfel de persoana, poti lua in calcul sa achizitionezi dispozitive de masaj, cum ar fi un aparat de masaj Relax Vigorous, 4 capete. Acestea sunt usor de utilizat si extrem de eficiente – in numai cateva minute te vei simti mult mai bine.

Mediteaza

Daca nu ai incercat pana acum meditatia, este timpul sa o incerci. Studiile arata ca meditatia are beneficii foarte mari pentru sanatatea fizica si mentala, fiind o metoda excelenta pentru a scapa de stres. Mai mult, meditatia zilnica poate schimba caile neuronale, crescandu-ti rezistenta la stres.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…